Så skapar du den perfekta basgarderoben

För att få en så komplett garderob som möjligt är utgångspunkten en välgrundad bas. Vi guidar dig till hur du når dit, samt ger dig chans att vinna din egna basgarderob, värde 5000 kr.

Boomerang

Boomerang som varumärke, vi har förmedlat skandinaviskt sinne och stil sedan 1976.
År 1976 lämnar två unga drivna entreprenörer, Peter Wilton och Kenneth Andram, sina trygga karriärer för att skapa ett nytt varumärke som reflekterar deras passion för kvalité och hantverk, men också deras gemensamma värderingar.

Det skandinaviska arvet och Boomerangs värderingar och tro på det tidlösa och kvalitativa gällande material, passform, färger och detaljer uppdateras och utvecklas varje ny säsong.

 

Grundresonemanget för den perfekta basgarderoben bygger på ord som kvalité, långsiktighet, passform och att låta inköpen bygga på väl övervägda val. Joakim Frisén från Boomerang delar med sig av sina bästa tips för att inte falla för de vanligaste missarna.

Vad ska man tänka på när man bygger upp den perfekta basgarderoben?
– Att de är just det man skall bygga, en BAS-garderob, precis som det grekiska ursprunget av ordet refererar till, en utgångspunkt, ett underlag att bygga på. Man skall tänka långsiktigt, fokusera på plagg som har en mängd kombinationsmöjligheter och som är tidlösa. Det gäller också att vara medveten om att det krävs tid och pengar för att kunna bygga den perfekta basgarderoben. Baskläder ska man känna att man kommer att trivas i, är av hög kvalité då de skall användas ofta och under en längre tid. Den perfekta basgarderobens syfte är alltså inte att skapa ett modelejon, den gör det dock betydligt enklare att bygga din stil, säger Joakim Frisén.

Vilka nyckelplagg ska jag lägga ner lite extra på?
Enligt mig finns det några plagg som är värda att lägga ner lite extra möda på att finna, för att få ihop den perfekta basgarderoben.

En vit och en blå Oxfordskjorta. Dessa skjortor, vilka har en lite grövre struktur men ändå en elegant ledig framtoning, passar in i de allra flesta sammanhang. Med upprullade ärmar och hängande utanför chinosen/jeansen, ger skjortan ett perfekt ledigt intryck. Stoppar man istället in den i byxorna och drar på sig en blazer, passar den även utmärkt vid lite mer formella tillställningar.

En ofodrad blazer. Dessa är otroligt lättburna och gör det enkelt att skapa olika stilar.

En tunnstickad tröja med rund hals. Använd den tillsammans med en skjorta, direkt mot kroppen tillsammans med ett par jeans/chinos för en avslappnat, elegant, framtoning. Eller i kombination med en blazer om man enkelt vill kunna skapa en elegant, ledig, stil.

Chinos i beige färg. Att jag väljer just beige färg, är för att den är så lätt att kombinera och passar då utmärkt in i den perfekta basgarderoben. Passformen är viktig och att man hittar en modell som man trivs i, gärna med lite stretch och som har en något smalare siluett. 

Mörka rådenim jeans. Går aldrig helt ur tiden och fungerar väldigt bra att använda i de allra flesta fall, så länge inte tillställningen är formell.

T-shirts av hög kvalité. En vit och en svart utan tryck som bärs i sin enkelhet eller under ett värmande lager.

En rock som tål lite väder och vind. Ett ytterplagg som man då kan kombinera på så många olika sätt och som kan användas vid så många olika tillfällen.

En vit piquetröja. En skön, kortärmad, bomullströja att bära varma dagar eller inomhus.

Se Boomerangs kollektioner här

Så skapar du den perfekta basgarderoben

Vilka är det vanligaste missarna?
– De vanligaste missarna man gör är att man inte lägger ner tillräckligt med tid och kraft på att verkligen finna det, för en själv, perfekta basplagget enligt ovan. Istället faller man för en tillfällig trend i valet av plagg, tummar på kvalitén till förmån för priset, då det inte alltid känns så roligt att lägga pengar på en vit t-shirt, en blå skjorta, och så vidare. 

Hur ska jag tänka kring snitt, passform och färg?
– Det absolut viktigaste är att basplaggen du väljer skall lyfta dig. Du ska verkligen trivas och känna dig fin i dem. De skall användas ofta och under en längre tid, inte bli hängande, då är det inte plagg för den perfekta basgarderoben. När det kommer till färger pratar vi bara om rena neutraler, i en färgskala mellan blått, svart, vitt och jordfärger. Lugna och vilsamma färger som är mycket lätta att kombinera.

Hur personlig ska en basgarderob vara? 
– Det ”enda” personliga med den perfekta basgarderoben är att den passar perfekt just för DIG! Den personliga stilen skapar man sedan genom att addera färg, trend, attityd och genom valet av accessoarer. Allt efter din personlighet och tillfälliga humör, avslutar Joakim Frisén.

Se Boomerangs kollektioner här

 

Tävla med Boomerang och vinn presentkort värde 5000 kr

Nu har du chans att få hem den perfekta basgarderoben. Genom att motivera varför du ska vinna, är du med i utlottningen. 

Lycka till! 

Dela på Facebook
Tweeta