3 enkla steg till snygg och säker rakning

Såhär under vinterhalvåret utsätts huden för allt ifrån starka vindar, regn och snöstormar till krispiga och soliga dagar. Det gör att huden blir extra känslig och kan kännas livlös, vilket brukar märkas särskilt vid rakning. Då är det viktigt med en bra hudvårdsrutin!

Hur ser din hudvårdsrutin ut idag? Gillar du att ta hand om och smörja in ansiktet morgon och kväll, eller gör du det mer sällan? För att minska risken att du fyller badrumsskåpet med produkter som inte ens passar dig bör du identifiera din hudtyp. Har du normal hudtyp med jämna porer som oftast är i balans, eller kanske extra känslig hud som ofta blir irriterad vid rakning? Bulldog har produkter för alla hudtyper.

3 steg till säker rakning

1. Rengör och förbered huden

Första steget till en bra rakning är att rengöra huden, vilket även är grunden i en bra hudvårdsrutin oavsett om du rakar dig eller inte. Tvätta gärna huden morgon och kväll med Original Face Wash. Använd inte vanlig tvål eftersom det torkar ut huden. Någon gång i veckan kan du även rengöra huden med en exfolierande ansiktsskrubb som Original Face Scrub. Den innehåller vårdande sheasmör, havre och olivkärnor och förbereder huden på en nära rakning och tar bort överflödigt fett och döda hudceller som samlats i porerna.

Gör såhär:
Både när du använder Face Wash och Face Scrub ska du börja med att fukta ansiktet med ljummet vatten. Massera sedan in produkten i huden, från pannan och ner mot halsen, och skölj sedan av med varmt vatten och badda därefter huden torr. Du kan dessutom applicera en mild rakolja som Original Shave Oil, vilken mjukar upp din skäggstubb.

2. Raka tryggt och säkert

Oavsett om du vill ha nära rakning eller spara en del skägg så är det viktigt att använda en bra rakgel eller raktvål. Original Shave Gel är transparent och passar oavsett hur du vill raka dig. Föredrar du istället att använda raktvål rekommenderas Original Shave Soap, som förpackats i en snygg och hållbar bambuskål som du med fördel även kan ha som en inredningsdetalj i badrummet. Raktvålens lödder håller länge, och ger dig en lyxig traditionell våtrakning.

Det är givetvis även viktigt att använda en bra rakhyvel med skarpa blad, som Original Bamboo Razor. Den har fem härdade stålblad, smörjremsa med aloe vera och en svängbar design som möjliggör en jämn, nära rakning. Rakhyveln har dessutom ett naturligt bambuhandtag som både är snyggare och mer miljövänligt än en traditionell hyvel.

Gör såhär:
Applicera gärna din rakgel eller raktvål med Bamboo Shave Brush och raka sedan med lätta men bestämda drag. Skölj bladen ofta och undvik att raka på samma ställe flera gånger i den mån det går, för en bättre rakning. Behöver du använda mer rakgel eller raktvål så gör du det! Skölj bort resterna från rakningen med kallt vatten, eller Original Face Wash.

3. Sist men inte minst: Återfukta

När huden är ren är det viktigt att återfukta den, särskilt under det kalla vinterhalvåret. Eftersom huden kan vara känslig efter rakningen är det bra att använda After Shave Balm som är utvecklad för att lugna huden efter rakning och reducera eventuell rodnad.

Gör såhär:
Applicera After Shave Balm där du rakat dig, och när den gått in i huden avslutar du genom att smörja in Original Moisturiser från halsen och upp i hela ansiktet. Ansiktskrämen håller din hud återfuktad hela dagen, och hjälper den att stå emot det karga vädret och skadliga partiklar.

Vill du hellre använda Bulldogs produkter för känslig hy? Klicka här!

+ Pricken över i:et

Vill du ta din hudvårdsrutin till nästa nivå? Ögonkräm, serum och ansiktskräm med solskydd är tre andra produkter som med fördel kan användas dagligen och ger huden den perfekta lystern. Och du – glöm inte att införskaffa ett bra läppbalsam för att undvika fnasiga läppar i vinter!

Här hittar du Bulldogs alla produkter!

Om Bulldogg

Okomplicerad hudvård framtagen för män, baserad på naturliga ingredienser som bevisligen fungerar – det är brittiska hudvårdsmärket Bulldogs framgångsrecept. Idén till Bulldog föddes 2005 när grundaren Simon Duffy upptäckte att det inte fanns några hudvårdsalternativ med naturliga ingredienser för män. Två år senare gjorde Bulldog debut i England. Resultatet: prisbelönta produkter av hög kvalitet som säljs över hela världen till rimliga priser, och som dessutom framställs på schyssta villkor.

Bulldog säljs på NK, Åhléns, Kicks, Apotek Hjärtat, Kronans Apotek, Apoteksgruppen, Apoteket AB Lloyds Apotek, H&M och bl.a. i webbutikerna Ahlens.se, Kicks.se, Apotekhjartat.se, Kronansapotek.se, Apoteket.se, Loydsapotek.seBangerhead.se, Gents.se, Grooming.se,eleven.se, LYKO.se, Sliqhaq.se, stayhard.se, Timetoshave.se och made4men.se.

Dela på Facebook
Tweeta