Klockjätten Oris gör skatter av skräp – lanserar limiterad utgåva för att rädda världshaven

Klockdelar tillverkade av bland annat plast från haven är Oris senaste bidrag för att motverka miljöförstöring. Nu släpper det Schweiziska klockföretaget den limiterade kollektionen Ocean Triology, där all vinst går till välgörenhet.

Plast, aluminium och stål. Allt som glimmar är inte guld – men kan bli.
Det Schweiziska klockföretaget Oris har sedan länge stöttat olika välgörenhetsorganisationer världen över däribland Movember-kampanjen. Med den limiterade serien Ocean Triology tar man sin satsning till nästa nivå, i ett försök att rädda världshaven.

Ocean Triology består av tre stycken klockor som tillsammans kommer förpackade i en box, tillverkad av återvunna PET-flaskor. Totalt släpps 200 lådor men bara ett fåtal kommer att vara tillgängliga för den skandinaviska marknaden.
Samtliga tre klockor är baserade på Oris Aquis dykarklocka.

Oris Clean Ocean

Clean Ocean är en klassisk utgåva med en 39,5 millimeter boette.
Ursprungsmodellen togs fram i syfte att stödja välgörenhetsorganisationen Pacific Garbage Screening som, vilket namnet antyder, arbetar med att samla upp plastavfall från havet i rengöringssyfte. Det görs genom en flytande pluton som kan fånga in plast från ett djup ner till 30 meter.
Varje Oris Clean Ocean modell har sin egen unika dekoration på bakboetten som är gjord av komprimerad återvunnen plast.
Vattentät: 300 meter
Antal: 2 000

Oris The Great Barrier Reef III

The Great Barrier Reef III är en 43,5 millimeters stålklocka med graderad blå urtavla och en korallgul indikator.
Precis som för de två tidigare versioner av Oris Great Barrier Reef, är den här senaste upplagans största uppgift att bidra till att skydda och delvis återställa den unika miljön runt världens största korallrev vid Australiens nordöstra kust.
Vattentät: 300 meter
Antal: 2 000, varav klockorna numrerade ett till 200 är en del av Ocean Triology-samligen.Oris Blue Whale

The Blue Whale är pärlan av de tre klockor som ingår i boxen. Ett vackert 45,5 millimeters ur med graderad blå urtavla och tre visare som löpande ger sekunder, minut och timmar när du använder stoppursfunktionen.
Blue Whale är skapad för att stödja organisationen Whale & Dolphin Conservation, som aktivt arbetar för att stoppa valfiske och återskapa en frisk havsmiljö.
Vattentät: 500 meter
Antal: 200, finns ej att köpa separat utan bara som en del i Ocean Triology-samligen.


Forsatt fokus framåt

Oris har länge arbetat med att förbättra världen genom stöd till organisationer med hjälp av limiterade utgåvor av sina mest klassiska klockor. De har inte bara fokus på sina kunder utan ansvarar också för att bibehålla den värld vi lever i.

De senast åren har Oris fokuserat på miljöarbete och mer specifikt havsmiljöer, vilket kommer ur klockföretagets ursprung av att tillverka dykarklockor.
Under 2019 och framåt stödjer Oris även tre större projekt: Korallreven i Australien och Florida, där man sedan 2015 har planterat mer än 23 000 koraller, att beskydda hammarhajens mot fiske och turism och slutligen att värna och djur- och växtlivet på världens mest isolerade ö, Clipperton Islands.

Här kan du läsa mer om Oris och hitta en butik nära dig.

Dela på Facebook
Tweeta