Framtidens vardagsbyxa är här – och den är tillverkad av återvunna plastflaskor

Danska herrmodeuppstickarna Shaping New Tomorrow lanserar höstens mest innovativa byxa – tillverkad av återvunnen plast.

De perfekta vardagsbyxorna. Så beskriver Shaping New Tomorrow sin nya innovativa byxmodell Essential Pants – danskarnas mest slitstarka och tekniska byxa hittills. Säsongens nyckelplagg är gjort i slitstark polyesterfiber som både är vattenavvisande, strykfritt och andningsbart – och tillverkat av återvunna plastflaskor. Totalt 2,8 miljoner plastflaskor har hittills samlats in från hav och soptippar för att bidra till varumärkets kollektioner. En imponerande siffra, men så är också hållbarhet centralt för Shaping New Tomorrow, både när det kommer till vision och materialval. Även om poly­esterfiber har egenskaper som man vanligtvis hittar i träningskollektioner så är byxans passform – som kommer i slim och regular – synnerligen klassisk. En mångsidig vardagsräddare för alla tänkbara tillfällen, oavsett om det handlar om att cykelpendla till jobbet eller om den uppklädda aw:n efteråt. Egenskaper som möjliggörs av det högteknologiska materialet, som leder bort värme från kroppen och säkrar komforten även när du är aktiv, och 360-stretchen som gör att du kan röra dig helt utan begränsningar. Addera vattenavvisande, snabbtorkande och skrynkelfria egenskaper och du har en ny trotjänare i garderoben för många år framöver.

Ambitionen att utmana uppfattningen om traditionellt herrmode som något stelt och obekvämt gör att Shaping New Tomorrow sticker ut ur mängden. Komfort och klädsamhet har historiskt sett varit svårt att förena, och blev grogrunden för uppbyggnaden av det internationella klädmärke det är i dag. När dagens klädkonsumtion fortfarande präglas av slit och släng-produkter och snabba trender går Shaping New Tomorrow i motsatt riktning. Varumärkets framgångar bygger till stor del på idén om att skapa kläder som håller längre än trender och säsonger och samtidigt är ansvarsfullt producerade. Försäljningen av kläderna, som designas i Skandinavien och produceras i Portugal, sker via märkets egen hemsida och butiker – allt för att säkerställa hög kvalitet till ett lägre pris. Fokus ligger där det bör: på klassisk design, hög komfort och god kvalitet. 

Pris Essential Pants: 1 199 kr

shapingnewtomorrow.se

Dela på Facebook
Tweeta