Vårmode: Från sneakers till kostym

När våren kommer drabbas vi inte bara av pollenallergi, utan även av akut lust att förnya vårgarderoben. Som en liten hjälp på vägen har Kings moderedaktör Tobias Sikström plockat ut ett par nordiska vårfavoriter från Zalando.

Det stora herrmodeeventet ”Sveriges bäst klädda man” går snart av stapeln och en av huvudsponsorerna är Zalando. Med anledning av detta har Tobias Sikström plockat ihop två looks – en klassisk och en lite mer trendigkänslig.

Eftersom det pågår så många trender parallellt denna säsong har en av de hetaste trenderna blivit att mixa de största trenderna. Det gör du genom att kombinera plagg från garderoben som traditionellt tillhör olika stilar.  Mixa till exempel funktionsplagg-trenden med en mer skräddad stil genom att bära kavaj över den tunna funktionsjackan. Matcha med dressade byxor, med pressveck, och kombinera med sportiga sneakers. Håll plaggen inom samma färgskala för att looken inte ska upplevas som spretig.

En annan sommartrend är maximalismen, som vuxit fram som motreaktion på minimalismen. Här blandas det mönster på mönster och färg på färg. Nyckeln till att rocka denna trend är att färgkoordinera. Matcha en mönstrad skjorta med en randig jacka som plockar upp någon av kulörerna från skjortan. Satsa på mönster i olika storlekar för att skapa ett sammanhållande djup i din look.

Här nedan ser du Tobias två looks från nordiska favoritvarumärken – för vår- och sommaren 2019.

Klassisk stil

Som en motreaktion på den härskande streetwear-trenden börjar nu den skräddade looken smyga sig tillbaka på trendkartan igen. En klassisk och tidlös stil gör sig bäst i fina material med en clean styling. Men klassiskt kan även vara aktuellt. Bryt upp kostymen med ett par modernistiska läderskor – som till exempel ett par loafers i ormskinn. Tillsammans med en minimalistisk piké blir looken dressad och samtidigt ledig.

Soft piké från Filippa K

Kostym från Tiger of Sweden

Loafers från Tiger of Sweden

Allt via Zalando

Sportig look

Trenderna idag spretar åt alla håll, vinklar och kanter. På ett sätt kan man säga att allt är trendigt – så länge du bär det med självförtroende och personlighet. Dock är streetwear-trenden fortfarande på toppen av hierarkin. Investera i ett par längre byxor med vidare siluett och matcha med klumpiga sportiga sneakers. Matcha med en hoodie och vårens it–plagg – trenchen.

Trenchcoat från Samsoe & SamsoeTrenchcoat från Samsoe & Samsoe

Solglasögon från Han Kjobenhavn

Hoodie från Holzweiler

Byxor från Hope

Sneakers från Won Hundredd

Allt via Zalando

Behöver du mer inspiration för vår- och sommar?
För att effektivisera shoppingupplevelsen har Zalando plockat ihop färdiga looks efter olika stilar. Klär du dig klassiskt, casual eller street kan du swipa mellan en rad olika modeprofilers favoriter och färdiga looks på hemsidan. Get the look – här!

I år är Zalando sponsor till Sveriges bäst klädda man. Kolla in på cafe.se eventet här!

Dela på Facebook
Tweeta