Så gör du Myllymäkis cobbsallad – inspirerad av New York

Joel Ågren  |  Publicerad 2017-10-04 08:28  |  Lästid: < 1 minut

Du behöver

2 kycklingfiléer, ca 350 g, 

100 g rökt sidfäsk, tärnat, 

1 romansalladshuvud, strimlat, 

2 tomater, tärnade,  

2 ägg, kokta och tärnade, 

2 avokador, tärnade, 

100 g roquefortost, tärnad, 

matolja.

Dressing: 

1 msk vitvinsvinäger, 

1 tsk senap,  

1 dl olivolja,  

2 tsk worcestershiresås, 

salt och nymald svartpeppar.

Gör så här:  Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Bryn kycklingen i matolja i en stekpanna på medelhög värme och stek den färdigt mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Låt svalna och tärna. Stek fläsket i en torr het stekpanna tills det är gyllenbrunt. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.

Lägg romansallad i botten på varje tallrik. Lägg övriga ingredienser i rader. Ringla över dressingen. 

”I ett avsnitt av komediserien ’Simma lugnt, Larry’ retar sig Larry David på att hans kompis Cliff Cobb hävdar att hans farfar uppfann cobbsalladen. Då Larry bestämmer sig för att bevisa motsatsen finner han det som är den officiella versionen: Salladen ska ha uppfunnits under 30-talet på den klassiska Hollywoodkrogen Brown Derby när kocken slängde ihop vad som fanns i kylen till personalmat. Och det här är verkligen en riktig stänkare till sallad.”

 

Dela på Facebook
Tweeta