Så gör du PA&Co bookmakertoast

Niklas Ericson från PA&Co röjer sina fyra favoritrecept från deras kultförklarade meny. Här är receptet på bookmakertoast: "En klassiker i all sin enkelhet. Funkar fint till lunch, brunch, enkel lyxmiddag, efter krogen eller dagen efter. Originalet serveras med äggula och dijonsenap men vi har valt vår sötstarka senapssås".

David Johansson  |  Publicerad 2017-02-10 09:21  |  Lästid: < 1 minut

Toast 

Du behöver:

4 skivor oxfilé à 120–200 g

4 skivor toast eller levainbröd
utan kanter

4 saltgurkor i skivor 

1–2 medelstora röda eller gula
lökar (smaksak) i skivor

2 stora rumstempererade tomater
1⁄2 huvud isbergssallat eller krisp-sallat plockad i blad

smör till stekning
riven färsk pepparrot efter smak

salt och svartpeppar 

Gör så här:

”Krydda köttet och stek det i het panna cirka 2–3 minuter på varje sida och låt det sedan vila i 5 minuter. Vi rekommenderar köttet medium rare. Stek brödet, gärna i det fett som blir över från köttet. Bred lite av senapssåsen på det stekta brödet och lägg därefter på grönsakerna. Lägg köttet på salladen och toppa med mer sås och pepparrot. Servera gärna med lite pommes eller rostad potatis.”

Senapssås

Du behöver:
50 g Colmans senapspulver

1⁄2 dl ljus sirap

2–3 msk vatten 3 dl matolja 

Gör så här:

”Vispa samman senapspulver med sirap och lite av vattnet. Häll försiktigt på olja under kraftig vispning. Späd med vatten om den blir för tjock. Såsen passar även bra till gravlax, korv, hamburgare och liknande.”

 



Dela på Facebook
Tweeta