Så gör du PA&Co:s skaldjurssoppa

Det kanske inte låter så gott med "passerad" men man kan äta sig fördärvad på denna soppa. Perfekt att göra en stor sats till många gäster. den går också utmärkt att frysa. Här är Niklas Ericsons, krögare på PA&Co, bästa recept.
Soppa
Du behöver:
300 g lax
150 g torsk
3 1⁄2 dl fiskfond
3 1⁄2 dl skaldjursfond
1⁄2 fänkål
2 stjälkar blekselleri
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1⁄2 burk inlagda pimentopaprikor
1 burk krossade tomater
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad persilja
1 tsk malda fänkålsfrön
1 tsk cayennepulver
1 msk paprikapulver
1 påse saffran
1 tsk curry
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad apelsinjuice
1 tärning hönsbuljong
1 msk citronsaft
salt och nymalen vitpeppar
skalade räkor
hackade örter
zest av citron
aioli
Gör så här:
”Ansa och tärna grönsakerna till jämnstora bitar. Fräs dem i olivolja. Tillsätt de torra kryddorna och sedan tomatpuré, pimentos och vin. Koka ner till hälften. Tillsätt sedan buljong, krossad tomat och fisk. Koka ihop i cirka 20–30 minuter. Passera eller mixa sedan soppan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Garnera soppan med de skalade räkorna, zest och hackade örter. Servera aiolin vid sidan av.”