Så lagrar du vin – med bäst resultat!

Så avgör du korkens betydelse för ett välsmakande vin.
Redaktionen |
Publicerad 2009-05-28 05:00 |
Lästid: < 1 minut

VinolockPåkostad förslutningsmetod av glas som är återförslutningsbar och som garanterat inte påverkar vinet med defekter.
PlastkorkBillig och mindre charmig förslutningmetod som krasst kan ses som en dålig imitation av en naturkork. Fyller dock sin funktion som förslutning.
NaturkorkDen klassiska förslutningsmetoden! Optimal för lagringsdugliga viner men påverkar i cirka fem procent av fallen vinet med så kallad korkdefekt. Detta innebär i vissa fall en klar korksmak och i andra fall endast en något dämpad fruktighet eller källardoft. Detta kan vara svårt att upptäcka men påverkar definitivt vinet negativt. För att vara säker på att vinet smakar som det ska bör du ha testat det tidigare.
Månadens vinexpert är Philip Grufman, sommelier på PrimeWine.
Av: Gustaf Oscarson