Så smakar världens dyraste köttbit

Vad smakar egentligen en köttbit för 1000 dollar styck? Här kommer svaret.
Rasmus Blom |
Publicerad 2016-03-14 14:41 |
Lästid: 2 minuter

Wagyuköttet (uttalas ”veggu”) är bland det dyraste och mest exklusiva köttet i världen. Du har kanske hört talas om kobebiff som är köttrasen Wagyu som lever i området Kobe i Japan.
I senaste avsnittet av aptitretande webbserien The Meat Show besöker programledaren Nick Solares restaurang Mu Ramen i New York. Där serverer kocken Joshua Smookler wagyukött som har fått torka i 400 dagar, det torkas vanligtvis i 28 dagar. Lyxigare blir det inte.
Här är biten som ska tillagas, värd 1000 dollar mellan tummen och pekfingret

När den är rå (!) smakar den ”aprikos”

Tillagad sous vide (i vakuum) har den en ”furry, funky flavor” som täcker hela smakpaletten

På sushiris – mycket umami och extremt saftig
