Så smakar världens dyraste köttbit

Vad smakar egentligen en köttbit för 1000 dollar styck? Här kommer svaret.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2016-03-14 14:41  |  Lästid: 2 minuter
Så smakar världens dyraste köttbit
Gött kött matchas bäst med en Rolex Sea-Dweller.

Wagyuköttet (uttalas ”veggu”) är bland det dyraste och mest exklusiva köttet i världen. Du har kanske hört talas om kobebiff som är köttrasen Wagyu som lever i området Kobe i Japan.

I senaste avsnittet av aptitretande webbserien The Meat Show besöker programledaren Nick Solares restaurang Mu Ramen i New York. Där serverer kocken Joshua Smookler wagyukött som har fått torka i 400 dagar, det torkas vanligtvis i 28 dagar. Lyxigare blir det inte.

Här är biten som ska tillagas, värd 1000 dollar mellan tummen och pekfingret

Så smakar världens dyraste köttbit

När den är rå (!) smakar den ”aprikos”

Så smakar världens dyraste köttbit

Tillagad sous vide (i vakuum) har den en ”furry, funky flavor” som täcker hela smakpaletten

Så smakar världens dyraste köttbit

På sushiris – mycket umami och extremt saftig

Så smakar världens dyraste köttbit

Se hela avsnittet här

Dela på Facebook
Tweeta