Semmelwrapen är död – länge leve nachosemlan

Årets semmeltrend är en sammanslagning av två svenska favoriter. Semla möter tacos i detta härliga bakverk från Roy Fares och Mattias Ljungberg på Mr Cake.

Elisabeth Andersson  |  Publicerad 2018-01-05 08:54  |  Lästid: < 1 minut

Vid det här laget vet vi: Det är tradition att det dyker upp minst en knasig variant på den klassiska semlan i början av året. För två år sedan var det Tössebageriets Mattias Ljungbergs omtalade semmelwrap som gällde och förra året pratade alla om prinsessemlan.

I år har Mattias Ljungberg än en gång skapat en semmelsnackis, den här gången tillsammans med kollegan Roy Fares på Mr Cake. När de båda stjärnkonditorerna slog sina kloka huvuden ihop blev resultatet nachosemlan.

A post shared by R O Y F A R E S (@royfares) on

– På fredagar äter man tacos i Sverige som ”tradition” och det var lite så vi kom på det: Ah, en nachosemla. Hela poängen är att man ska kunna dippa i grädde och mandelmassa med chipsen som är gjorda av vetedeg. Det blir krispigt, sött och gott, säger Roy Fares till Allt om Stockholm.

Enligt konditorn själv har nachosemlan blivit mycket uppskattad av de som smakat den, och bakverket har också hyllats på instagram av deckardrottningen Camilla Läckberg. 

Trenden har snabbt spridit sig i andra delar av landet. Nachosemlan har hittills hittat till både Halmstad, Örebro och Borås.

Dela på Facebook
Tweeta