Stå ut med iskylan med varm choklad och whisky

I skrivande stund visar temperaturen –20 grader. Den här vintern kräver inte bara varm choklad, den kräver varm choklad med sprit. Vi har det bästa receptet.

Whiskyn Bowmore Darkest gör sig utmärkt i en varm choklad. Whiskyns lätta rökighet och tonerna av soltorkad frukt, choklad, kola och nötter gifter sig fint med kakao. Antingen häller du bara ner en skvätt av whiskyn i din varma choklad eller så gör du den riktigt lyxiga varianten efter recept nedan.
Ingredienser:
50ml Bowmore 15 Year Old Islay Single Malt Scotch Whisky
15ml körsbärslikör
10ml kanelsirap
250ml mjölk
11 gram chokladpulver
1 kanelstång
Så gör du:
1. Värm mjölken i en panna och blanda med chokladpulver direkt i koppen.
2. Tillsätt Bowmore 15 Year Old och resterande ingredienser; rör om.
3. Garnera med en kanelstång och pudra över kakaopulver.
Läs mer:
Öl varje dag gör dig yngre och fräschare