Stå ut med iskylan med varm choklad och whisky

I skrivande stund visar temperaturen –20 grader. Den här vintern kräver inte bara varm choklad, den kräver varm choklad med sprit. Vi har det bästa receptet.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2016-01-15 09:14  |  Lästid: < 1 minut
Stå ut med iskylan med varm choklad och whisky
Whiskylegenden Jim Murray beskriver Bowmore 15 Year Old Darkest som ”felfri”.

Whiskyn Bowmore Darkest gör sig utmärkt i en varm choklad. Whiskyns lätta rökighet och tonerna av soltorkad frukt, choklad, kola och nötter gifter sig fint med kakao. Antingen häller du bara ner en skvätt av whiskyn i din varma choklad eller så gör du den riktigt lyxiga varianten efter recept nedan.

Ingredienser:

50ml Bowmore 15 Year Old Islay Single Malt Scotch Whisky
15ml körsbärslikör
10ml kanelsirap
250ml mjölk
11 gram chokladpulver
1 kanelstång

Så gör du:

1. Värm mjölken i en panna och blanda med chokladpulver direkt i koppen.
2. Tillsätt Bowmore 15 Year Old och resterande ingredienser; rör om.
3. Garnera med en kanelstång och pudra över kakaopulver.

Läs mer:

Öl varje dag gör dig yngre och fräschare

Så häller du upp bärsen på rätt sätt

Här är världens bästa barer – Sverige hyllas

Dela på Facebook
Tweeta