Svenskdrivna krogen Aquavit i London belönade med stjärna i Guide Michelin

Krogen Aquavit i London öppnade för mindre än ett år sedan, och har nu belönats med sin första stjärna i Guide Michelin.
Menyn på krogen består av traditionellt smörgåsbord, med svenska inslag som sill, gravad lax och skagenröra. Köttbullar med lingon och picklad gurka finns också på menyn.
”Vi fattade ett medvetet beslut att vara en högkvalitativ, men mer informell restaurang i brasseriestil än vår mer formella systerrestaurang i New York. Vi är väldigt glada över att Michelin har så bra koll på dagens mat- och restaurangupplevelser och väljer att belöna vår tillgängliga, högkvalitativa mat med en stjärna”, säger den svenske grundaren och VD:n Philip Hamilton.
Chefskocken Henrik Ritzén är stolt över stjärnan.
”Jag är väldigt stolt över att min svenska mat har uppmärksammats och belönats i London och glad över att nordisk matlagning får den uppmärksamhet som den förtjänar”, säger Henrik.