Tre snabba knivtips

Skärp dig – och ditt kök! King besökte Pigge och Johan på Knivakademin för att ge dig en bättre och vassare upplevelse på skärbrädan.


Slöa knivar förstör råvarorna. När du inte skär utan trycker dig igenom en köttbit – sliter du sönder fibrerna. Köttsaften rinner ut och du garanterar en torrare tournedos på tallriken.

Komplettera knivflottan med en kniv av keramik! Förutom en lättare kniv som tack vare sitt hårdare material håller skärpan bättre – slipper du bruna snittytor på salladen som legat i kylen över natten. Den uppstår på grund av oxidering från stålet i din vanliga kniv.

Skrapa inte av skärbrädan med eggen neråt! Och diska aldrig knivar i diskmaskinen. Förutom att du lätt skär dig när du plockar ur maskinen är slipmedlet i maskindiskmedlet rena tortyren för såväl stål- som keramikknivar.
Läs mer i Kings knivguide i kommande nummer 4/2013.