Gör bästa äggröran

Äggröran, eller scrambled eggs, är en given favorit på brunchtallriken. Men hur ska den röras på bästa sätt? King har låtit frukostfantasten Johan Kukacka, vd för hotellkedjan Best Western i Sverige och aktuell med ett nytt frukostkoncept tillsammans med Tina Nordström, dela med sig av sina bästa tips – så att du kan göra den perfekta äggröran hemma.

SÅ GÖR DU TINA OCH JOHANS "ÄGGRÖRA THE LUX" HEMMA
Recept beräknat för 4 personer
4 ägg
¾ dl grädde
Smör
Salt
Vit/svartpeppar ur kvarn
En bunt gräslök
Rör ihop ägg och grädde med en gaffel, smält smöret i en kastrull/stekpanna och tillsätt äggblandningen.
Rör med en slickepott på svag värme i 2-3 min tills äggen blir lite krämiga och ”sätter sig”
Smaksätt med salt o peppar samt finskuren gräslök
Hej Johan Kukacka, vd för Best Western Hotels i Sverige. I somras startade ni fukostkonceptet ”Best breakfast” tillsammans med mat-Tina, hur kommer det sig?
– När vi frågar våra gäster vad som är viktigast vid en hotellupplevelse så är det frukosten som är nummer 1, därför har vi satsat på att ha sveriges bästa hotellfrukost. Tina kändes självklar i en sådan satsning eftersom hon är kunnig ochg symboliserar matlust och glädje.
Vad är så speciellt med just frukosten?
– Väldigt många anser att frukost ger lycka i vardagen. Frukosten på hotell i Sverige bjuder på ett stort urval till skillnad från vardagens filtallrik och macka som många kastar i sig i morgonstressen. Här kan man i stället i lugn och ro välja och vraka bland buffén och unna sig endast det allra godaste. Jag tror att det är just den känslan av vardagslyx som är förknippat med hotellfrukosten.
Äggröran är en klassiker på brunchtallriken men inte helt lätt att få till, varför är det så svårt att göra en perfekt äggröra?
– Äggröran ska kännas nygjord och fräsch vilket kan vara svårt när man har gäster som kommer under tre timmar på morgonen. Den ska dessutom vara lagom krämig och lagom salt vilket mycket är frågan om tycke och smak.

Vad är viktigast att tänka på när man gör sin egen äggröra?
– Använda färska ägg, gärna från frigående höns, och röra försiktigt.
Vilka fällor ska man undvika?
– Inte använda en visp utan röra äggen försiktigt med en gaffel.
Vilket är det bästa tillbehöret till äggröra?
– Personligen vill jag helst äta en god knaperstekt bacon till.
Vad ska man dricka till?
– Nypressad apelsinjuice.
Se även hur du gör perfekta American Pancakes här!