Diemme

Visste du att: Namnet Diemme kommer från första bokstäverna i grundarnas förnamn: D och M. Diemme.

Diemme

Fakta
Visste du att: Namnet Diemme kommer från första bokstäverna i grundarnas förnamn: D och M. Diemme.
Upplev mer på internet: Diemme
Upplev mer utomlands: WP Lavori in Corso, Via Borgogna 3, Milano, Italien

Att skomodet den senaste tiden, iallafall under vinterhalvåren, handlat mycket om grova skor anpassade för bergspromenader lär ingen ha missat. Framförallt i svenska städers skäggigare kvarter har man kunnat följa alpinistavtrycken mellan kaffespecialistkaféer och flanellskjortsbutiker.

Bland de mest uppskattade märkena i denna skokategori hör utan tvekan italienska Diemme. Märket är relativt ungt, och grundades 1992 av bröderna Maico och Dennis Signor. Båda uppvuxna mitt i den skoindustri som blomstrar i Montebelluna i norra italien. Där har man gjort skor för tuffa strapatser sen 1800-talet, och området producerar fortfarande en stor del av världens bergsklättrarkängor och slalompjäxor.

Det långa arvet har dock aldrig varit en bromskloss för utveckling, och i Montebelluna utvecklas ständigt nya material och tekniker. Vilket Diemme inte är dummare än de utnyttjar.

Diemme gör förvisso kängor som vissa nog upplever som klumpiga, men de är inte alls utan finess. Här kombineras det bästa av gammalt och nytt, naturligt garvat läder med supermoderna lättviktssulor.

Diemme-fabriken tillverkar även skor åt andra märken, främst i Japan.

Diemme

Det finns tyvärr inga artiklar