Jil Sander

Visste du att: Innan Jil Sander släppte sin första egna kollektion 1971 drev hon butik och arbetade som journalist i Tyskland och USA.

Jil Sander

Fakta
Märke: Jil Sander
Visste du att: Innan Jil Sander släppte sin första egna kollektion 1971 drev hon butik och arbetade som journalist i Tyskland och USA.
Upplev mer på internet: www.jilsander.com
Upplev mer i Sverige: NK Herrtrend, Hamngatan 18-20, Stockholm
Upplev mer utomlands: www.jilsander.com

Om det finns en tysk modedrottning så är det utan tvekan Heidemarie Jiline från Wesselburen, mer känd som Jil Sander från landet vars mode, om man bortser från Hugo Boss, har gjort sig mest känt för klädsel till bilar.

Jil Sanders herrkläder kännetecknas av enkelhet utan att bli tråkiga. Den sporadiska distributionen till Sverige har gjort att vi nordbor, förutom dofter, tyvärr endast får ta del av Jil Sander via Pumas förvisso coola men starkt begränsade utbud av sneakers. För ett fullgott utbud rekommenderas därför ett besök hos någon av butikerna i exempelvis Milano, som med sin enkla, avskalade inredning matchar Sanders stil väl.

I samband med att Jil Sander köptes upp av Prada Group år 2000 uppstod en tvist mellan Sander och Pradas Patrizio Bertelli. Det resulterade i att Jil lämnade företaget och förbjöds att arbeta med mode i någon form under tre års tid. Som ny designer utsågs Milan Vukmirovic med en bakgrund från bland annat Gucci och lifestylebutiken Colette i Paris. Vukmirovics bidrag till huset Sander gjorde varken pressen eller ekonomichefen hos Prada Group glada, så i maj 2003 återvände mamma Jil Sander till sin ekonomiskt utmärglade baby.

Jil Sander

Det finns tyvärr inga artiklar