3 saker du antagligen gör som kan få dig att tappa hår

Ta hand om din kalufs.

Elisabeth Andersson  |  Publicerad 2016-07-15 08:44  |  Lästid: 2 minuter
3 saker du antagligen gör som kan få dig att tappa hår
Allt för hårdhänt grooming kan få dig att tappa hår. Foto: Istock

Att tappa håret är en mardröm som tyvärr blir verklighet för många män. Dove Men+Care Hair har genomfört en studie bland hundratals dermatologer specialiserade på hårvård för män. Studien visar att det finns några saker många män gör som kan leda till slitage, som gör att man tappar hår trots att det inte ramlar av från rötterna. 

1. Allt för hårdhänt grooming

Det här inkluderar saker som många killar gör varje dag, som till exempel handdukstorka håret alldeles för hårt, speciellt med en grov handduk, eller borstar håret för hårdhänt med fel produkter eller borstar, berättar doktor Glynis Ablon, certifierad dermatolog och expert hos Dove, för Mashable

2. Kammar eller borstar håret när det är blött

Hår som precis kommit ur duschen är extra känsligt för slitage och går lättare av.

3. Utsätter håret för sol och bad

Visst vill man vara ute i solen på sommaren, och gärna också doppa sig i en och annan pool, men UV-ljus och klor sliter rejält på håret.

– Jag säger inte att ni ska undvika att sola och bada helt, det handlar om att skydda håret från den potentiella skada de här faktorerna kan ha på håret, säger doktor Ablon till Mashable.

Han rekommenderar att man bär keps eller annan huvudbonad för att skydda håret från solen. Det är också viktigt att tvätta håret så fort man kommer upp ur poolen, med ett återfuktande schampo som inte torkar ut hårbotten. 


Dela på Facebook
Tweeta