Adidas släpper Malmö-sneakers med svenska flaggans färger

Ett självklart sneakerval för alla stolta Malmöiter.

King Magazine logotyp
Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-11-11 13:41  |  Lästid: < 1 minuter

Med sina tre legendariska streck, 1 400 patent och minst lika många stornamn som med glädje iklär sig skorna och plaggen på diverse idrottsarenor runtom i världen – ja, då är det ganska lätt att påstå att adidas höjt streetwearmodet till en alldeles egen nivå. Ett tecken i samma riktning är varumärkets förmåga att lansera produkter i mer experimentella tappningar. Detta samtidigt som man håller hårt om sina tidlösa sportplagg som blivit milstolpar för sportmodets historieskrivning.

Om något märke värnar om sina klassiker är det förstås adidas. Efter återlanseringen av sin Oslo-inspirerade ”City Series” har varumärket nu återvänt för att släppa en annan efterlängtad utgåva som tagits fram med inspirationen från en stad – denna gång är det Malmö.

Skorna kommer i en iögonfallande färgpalett där inspirationen förstås har hämtats från den svenska flaggan. Den övre delen av Malmödojan består av ett mockaunderlag med premiumläder och foder. Undertill sitter en vanlig gummi-yttersula och på sidan av skorna syns den inbroderade signaturen ”City Series”.

Adidas "Malmö" släpps hos utvalda återförsäljare och på Sneakersnstuff 16 november.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-11-11 14:34