Alexander Wang släpper kollektion med Uniqlo

Den hyllade modedesignern inleder nytt samarbete med det regerande japanska klädföretaget.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-10-11 09:59  |  Lästid: < 1 minut

I somras öppnade den japanska jätteklädkedjan Uniqlo sin första butik i Stockholm. 

Nu har Uniqlo även avslöjat att ett nytt samarbete med toppdesignern Alexander Wang är på gång. I samarbetet kommer Alexander Wangs signaturdesign och styling att kombineras med en av Uniqlos tekniska produktkategorier, Heattech. Det handlar om basplagg som ska bäras som extra lager intill kroppen för att behålla värmen och stöta bort fukt. 

– När jag tittar på samarbetsmöjligheter letar jag efter partners som kan ta fram innovativa lösningar på produkter som våra fans kan ta del av. Uniqlo är den ideala partnern för denna kollektion då vi båda uppskattar funktionalitet och utilitarism. Därför är jag väldigt exalterad över att vårt samarbete har resulterat i att vi har utvecklat en ny Heattechlinje; det perfekta tillfället att ta vid där vi lämnade för tio år sedan, säger Alexander Wang i ett pressmeddelande. 

Uniqlo har ännu inte släppt några bilder på produkterna, men man kan tänka sig att basplaggen kommer bestå av bland annat underkläder, T-shirts och tights.

Kollektionen släpps senare i höst och kommer finnas tillgänglig för både män och kvinnor i Uniqlos butik på Hamngatan i Stockholm, och på deras hemsida. 

Dela på Facebook
Tweeta