Andreas Weinås: 5 snygga klockor i grönt – årets hetaste färg

En grön våg sveper över klockvärlden. Kings stilredaktör och klockexpert Andreas Weinås lyfter fram sina favoritmodeller i den trendiga färgen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2021-11-04 13:32  |  Lästid: 2 minuter

01 Tudor Black Bay Fifty-Eight 18K

Tudor hängde på den gröna trenden för 2021 med sin första klocka någonsin i solitt guld. Det rör sig om modellen Black Bay Fifty-Eight i den smakfulla storleken på 39 mm som levereras med såväl ett brunt alligatorband som matchande grönt nylonband. 167 960 kr.

02 Patek Philippe Aquanaut

Patek fokuserade friskt på grönt i år – inte mindre än fyra modeller försågs med gröna tavlor. Vi har valt att fokusera på den senaste kronografen i Aquanaut-serien som med tavla och gummiband i ”khaki green” och boett i vitguld redan blivit en favorit bland samlarna. 680 000 kr.

03 Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds

En av de snyggaste gröna klockorna för året är Jaegers klassiker Reverso. Här i ett avskalat utförande med subsekund och en olivgrön tavla med matchande band. Klockans manuella urverk huserar i en stålboett som mäter 45,6 x 27,4 mm. 88 500 kr.

04 Cartier Must Large

De färgglada nya klockorna ur Cartiers modellserie Tank Must har verkligen välkomnats väl. Den gröna versionen med en stålboett och praktiskt quartzverk säljer redan för saftiga priser på andrahandsmarknaden och förenar klassisk estetik med lekfull färgsättning. 29 500 kr.

05 Audemars Piguet, Royal Oak Extra Thin

Som ett sista farväl till referensen 15202 som tas ur bruk vid årets slut lanserade Audemars Piguet värstingversionen i platina med en grön urtavla. Klockan, som endast går att köpa via företaget AP Houses, är extremt limiterad med ett cirkapris på, håll i dig nu, 1 025 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta