Är den här F1-inspirerade elbilen den snyggaste hittills?

Bandit9:s nya sportbil heter smakfullt nog Monaco.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-08-29 16:40  |  Lästid: 2 minuter

Än så länge körs Ferrari, McLaren och Mercedes Formel 1-bilar på bensin, men frågan är inte om utan när Formel 1-cirkusen kommer att gå grönt och köra på el.

Kanske kan Bandit9, som främst är förknippade med sina futuristiskt designade motorcyklar, vara en aktuell elbilsleverantör till F1-cirkusen om några år. Nästa år släpps Bandit9:s första fyrhjuling – en sportbil som designmässigt påminner om Lotus, Ferrari och Porsches F1-bilar från 1960-talet och passande nog är döpt till Monaco, efter den kända stadsbanan med samma namn.

En designmässig förebild? Den färgstarka föraren Innes ireland med sin Lotus F1-bil 1960. Foto: Getty Images

Den F1-liknande sportbilen drivs av samma elmotor och batterier som Tesla Model S, har över 536 hästkrafter och gör 100 km/h på cirka 2,7 sekunder. Dessutom klarar den mer än 40 mil på en laddning – vilket är betydligt längre än den genomsnittliga sträckan för ett Formel 1-lopp.

Invändigt har sportbilen en racingratt (konstigt vore annars) och en kamera som genererar 360 graders panoramasikt på en högupplöst display. Den laddas likt andra elbilar via ett portabelt laddningskit.

Precis som för Formel 1-bilar är bilens motor och batterier placerade bak för att överföra motorns kraft till banan. Vikten trycker ner hjulen i marken vilket vilket minskar risken för hjulspin. Med det lediga utrymmet framtill hävdar tillverkarna själva att de kan skapa ”ännu mer aerodynamisk attack”.

Priset för Bandit9:s Monaco ligger på närmre 1,6 miljoner kronor (150 000 amerikanska dollar) utan tillval och kan förbeställas via Bandit9:s hemsida. De första bilarna planeras att levereras under tredje kvartalet 2023.

Artikeln publicerades ursprungligen på Kings syskonsajt Café.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-08-29 16:41