Bang & Olufsens nya bärbara högtalare är danskarnas kraftfullaste hittills

Audiofilerna vaskar guld i högtalararkiven.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-04-27 10:38  |  Lästid: 2 minuter

Att hitta en högtalare som är snygg nog att föräras en hedersplats i vardagsrummet är svårt nog. Att hitta en högtalare som dessutom gör sig lika bra ute i naturen är näst intill omöjligt. Till nu. Lyx och flärd-fanbärarna Bang & Olufsens nya kraftpaket Beosound A5 är den till synes perfekta hybriden mellan bärbart ljud och mäktigt hemmaljud, och beskrivs som de danska audiofilernas mest kraftfulla och mångsidiga bärbara högtalare hittills.

En sammanlagd högtalareffekt på 280 watt gör att du utan problem kan fylla ett större rum med dynamiskt 360-graders ljud och högtalarens modulära utformning gör att du enkelt kan serva och reparera A5 vid behov. Även fronterna, som till en början kommer i två färger, är utbytbara och kommer med tiden att släppas i nya färger och material, så att högtalaren kan utvecklas i takt med användarens stil.

Bakom designen står den dansk-italienska designduon GamFratesi, som gjort karriär på att framgångsrikt överbrygga nordliga och södra designkulturer. Inspirationen bakom designen ska duon bland annat ha hämtat från Bang & Olufsens ikoniska högtalare Beolit 607 som lanserades 1961, medan idén bakom träfinishen lånades från Beolit 800 och Beolit 1000 som ursprungligen designades av Jacob Jensen i slutet av 60-talet.

– Vår inspiration har bland annat kommit från de naturliga material som är synonymt med färgerna och texturerna som finns i den skandinaviska naturen. Från de traditionella Panama-hattarna som bärs på stränderna, till de handvävda läderaccenterna på danska stolar från 1960-talet. Dessa har varit styrande i valet av de naturliga materialen och som applicerats på experimentella sätt i vår designresa, säger GamFratesi.

Med praktiskt handtag, IP65-klassning, över tolv timmars speltid och en trådlös telefonladdare integrerad i högtalarens ovansida är det svårt att komma på en bättre ljudkompanjon på sommarens solsemester. För den som är villig att bränna en normalstor semesterbudget på danskt high end-ljud, vill säga.

Från 10 600 kr.   

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-27 10:38