Bara Sveriges vodka

Med design av Fredrik Söderberg och referenser till svenska traditioner och stämningar hyllar Absolut sitt ursprung i nya vodkan Svea.– Vi ville väldigt gärna göra en produkt exklusiv för den svenska marknaden, säger Anne Palmqvist, Sverigechef på Absolut. 

Johan Magnusson  |  Publicerad 2011-05-30 06:54  |  Lästid: < 1 minuter
Bild 429773

Hur kommer det sig att ni har tagit fram Absolut Svea?
– Vi ville väldigt gärna göra en produkt exklusiv för den svenska marknaden. Dels har vi haft som ambition att lyfta fram det genuint svenska som Absolut står för och dels att haka i vår tradition med starka band till konsten.
Det verkar ha legat minst lika fokus på den konstnärliga utformningen av flaskan som på själva smaken. Kan du berätta?
– Det är klart att flaskan tar för sig med tanke på att den är väldigt visuellt stark och förmedlar en fin berättelse om den svenska mentaliteten och årstidernas skiftningar. Fredrik Söderberg som designat den har ett väldigt särpräglat uttryck som ofta  innefattar referenser till svenska traditioner och stämningar.
Och själva smaken, vad är det man dricker?
– Med smaken har vi velat ta ett grepp om det svenska året, då äpple och ingefära är smaker vi lätt kan förknippa just med våra olika säsonger. Äpple som känns typiskt för den svenska sensommaren och ingefära som en symbol för vår mörka vinter.
Hur blandar man till den godaste drinken av den?
– I det fina vädret vi har nu är det läge att blanda en riktig sommardrink på en del Svea, en del tranbärsjuice och en del ginger ale. Den gör sig bäst över mycket is i ett högt glas.
Och annars då, vad dricker man som kille eller man helst 2011?
– Just nu ser vi en nytändning för klassiska cocktails och själva hantverket som faktiskt ligger bakom att göra en riktigt bra drink, även där det är få ingredienser, så svaret får bli Vodka Sour.
Bild 429774
Absolut Svea kostar cirka 245 kronor på Systembolaget.

Dela på Facebook
Tweeta