Björn Borgs designer väljer sina favoritplagg i varumärkets nya vinterkollektion

Hållbarhet står i fokus när Björn Borg lanserar en specialtillverkad julkollektion. Vi bad varumärkets designer Andreas Gran välja sina personliga favoritplagg.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-12-03 21:16  |  Lästid: 3 minuter

Björn Borg laddar upp inför högtiderna med en specialkomponerad julkollektion som innehåller saker som mysiga tjocktröjor, smarta träningsplagg, snygga accessoarer och som alltid när det kommer till Björn Borg – underkläder i världsklass.

Bakom kollektionen står den fenomenale Andreas Gran som närmast kommer från rollen som herrdesigner på Tiger of Sweden. Nu är han creative director på Björn Borg och är det någon som kan skandinavisk design så är det Andreas. Hans designfilosofi går ut på att reducera snarare än addera, vilket vi på King verkligen uppskattar. Tidlöst och stilrent är Andreas melodi.

Andreas Gran är nytillträdd creative director på Björn Borg.

Samtidigt fortsätter Björn Borg lufsa i det gröna spåret. Varumärket har som mål att bli helt och hållet hållbart. Under den nya etiketten B.Tomorrow garanterar företaget att minst 70 procent av alla material som används är hållbara, och till exempel är 78 procent av den nya julkollektionen B.Tomorrow-stämplad. Företaget använder dessutom 0 procent vanlig bomull och har minskat sitt koldioxidutsläpp med 42 procent sedan 2013.

Mycket bra, Björn Borg! Fortsätt så.

Vi bad Andreas Gran välja sina tre favoritplagg i Björn Borgs nya kollektion. Håll till godo.

1. Night jacket

"Vår nya löparjacka är tillverkad av 100 procent återvunnen polyester och en av min absoluta favoriter. Den har en öppning i ryggen av mesh vilket gör att den har en bra ventilation som transporterar ut fukt. Vi har lagt till en hoodie att dra på när vädret blir för hårt och vid armslutet har vi gjort en öppning för din klocka. Hela jackan kan vikas in i innerfickan för att enkelt förvara den om man vill packa ner den snabbt. Mönstret är gjort för att man ska kamoufleras in i det  svenska vinterlandskapet. Riktigt bra jacka att dra på när man springer i vinterkylan."

2. White Core underwear

"Våra helvita core boxershorts är mina absoluta favoriter. Att allt är helt vitt ger en fräsch och ren känsla. De är gjorde av en riktigt hög bomullskvalitet som är vilket gör att de kommer hålla i många år.  En klassiker som kommer vara med en under lång tid. En perfekt julklapp."

3. Centre sweat suit

"Sedan corona gjorde att många av mina dagar spenderas hemma så är vår nya kollektion med sweatshirts, hoodies och sweatpants den perfekta outfiten. Funkar lika bra till ett möte på Teams som på väg till gymmet. Adderar man en kashmirock till det så funkar det lika bra för en lunch på stan."

Björn Borgs julkollektion hittar du på företagets hemsida och i utvalda butiker. Med tanke på rådande omständigheter är kanske det förstnämnda alternativet att föredra. Glöm inte att leta efter den gröna B.Tomorrow-etiketten när du handlar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-12-04 10:04