Designerns val: 3 favoriter ur Rose & Borns vårkollektion

Varumärkets nya vårkollektion är en hyllning till avslappnat medelhavsmode.

Joel Ågren  |  Publicerad 2024-03-15 15:28  |  Lästid: 3 minuter

Svenska modevarumärket Rose & Born har sedan starten 1989 specialiserat sig på att skapa hållbara och tidlösa plagg för en dressad herrgarderob. Flaggskeppsbutiken i hörnet av Strandvägen och Grevgatan i Stockholm är det perfekta mötet mellan ready-to-wear-plagg och exklusiv made-to-measure-service.

Varumärkets vår- och sommarkollektion hämtar inspiration från medelhavet och den spanska, franska och italienska rivieran. En avslappnad och elegant mix av naturens färger och exklusiva materialval, med breda dubbelknäppta slag, lediga linnebyxor med snörning och uppknäppta skjortor. Medelhavsfärger som azurblå vävs samman med säsongsbetonade material som linne, silke och ull.

Edwin Nenzell, partner och buying director på Rose & Born.

– Vi strävar efter att skapa plagg som är tidlösa och användarvänliga året runt. Sommarens stickade plagg ska också kunna bäras på hösten. Genom att integrera hållbara material och kombinera olika garn, såsom linne och silke med högkvalitativ merinoull och kashmir, skapas kläder som behåller sin form och samtidigt är extra luftiga och sköna. Kollektionen är designad med fokus på kvalitet och funktion, vilket ger den moderna mannen en garderob som är både aktuell och långsiktigt meningsfull, säger Edwin Nenzell, Partner & Buying Director på Rose & Born.

För King väljer Edwin Nenzell tre favoriter ur vårens medelhavsinspirerade kollektion.

Capri sweater

"Tillverkad i Italien, i en blandning av linne och italiensk merinoull. Resultatet är ett plagg som bibehåller den krispiga och fräscha känslan när fukten och värmen kryper på. Namnet är hämtat från den något djupare öppna capri-kragen som ofta sågs under 60-talet runt den italienska rivieran."

3 795 kr.

A1 Linen Bomber Jacket

"Vår A1-bomberjacka har blivit ett signaturplagg för oss och tolkas denna säsong i en mjuk linnekanvas från södra Italien. Modellen hämtar inspiration från det klassiska pilotmodet, och har en adderad raglanaxel för extra komfort. Vi hämtade färgen och den jämna väven direkt från Medelhavets stränder med tanken att skapa den perfekta sommarjackan. Ett plagg fyllt med funktion och oöverträffbar lätthet."

8 995 kr.

Silk Blend Crewneck Sweater

"Vi fortsätter att utforska olika materialblandningar för att lägga till ytterligare en innovation till våra stickade plagg. Detta plagg är höjden av sommarlyx, stickad i silke, kashmir och linne för att skapa en tröja som andas och ger en lätt och bekväm känsla mot huden. Även här har färgen hämtat inspiration från det klarblåa vattnet längs Medelhavets klippkuster."

6 995 kr.

Se delar av Rose & Borns vår- och sommarkampanj nedan

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-19 09:37