Designerns val: Arkets designers väljer sina vårfavoriter

Arkets designer Erik Schedin berättar om varumärkets vårkollektion och handplockar sina personliga favoritplagg.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2024-03-08 11:57  |  Lästid: 3 minuter

Vad har du inspirerats av när ni designat vårkollektionen 2024?

– Till vår- och sommarkollektionen 2024 har vi hämtat inspiration från 80- och 90-talets preppyvåg, som vi mixat upp med fransk workwear och denim för en sofistikerad och avslappnad look. Silhuetterna har vi gjort något lösare för en bekväm passform när det blir sommar och varmt. Färgskalan för SS24-kollektionen består av ljusa neutraler i beige, khaki och vitt, i kombination med olika toner av blått, och där vi använt rött som accentfärg.

Arket fyller sju år i vår. Hur har varumärket utvecklats sedan starten?

– För mig har Arket alltid stått för den perfekta, moderna basgarderoben – och det gäller fortfarande. Vi fortsätter göra det vi gör bäst – bra produkter med bra kvalitet och i hållbara material som håller över tid och säsonger.

Vilka är de viktigaste generella trenderna inom herrmodet just nu?

– Jag tycker att modet svänger från att ha varit väldigt streetwearinspirerat till en något mer dressad look. Det avslappnade mode som vi har sett ett tag tror jag är här för att stanna, men kanske i en mer smart tappning. 

Vad är det viktigaste man kan göra för miljön som enskild konsument?

– Jag tror det bästa är att köpa produkter som man verkligen älskar och som man kan återkomma till säsong efter säsong, år efter år. Man kommer långt med en stark basgarderob i bra och hållbar kvalitet. 

Vilket är ditt bästa stylingtips i vår?

– Först och främst tycker jag att man ska ha en basgarderob som funkar över tid och som kan kombineras med accessoarer och skor för att få till en intressant look. I vår kommer jag att addera en carcoat i en större storlek till min basgarderob och kombinera med en av våra quiltade västar så att den även funkar vid kallare väder. När det kommer till nederdelar är chinos den självklara byxan för mig både nu och framåt. Vi har flera fina modeller som kommer i nya färger till våren.


Jackan

”Vår mockajacka i beige har den perfekta passformen, enkel och avskalad med silverdragkedja och sidfickor.” 4 990 kr.

Denimsetet

”Vårt denimset i mörkblått; en overshirt med dubbla påsydda fickor i en avslappnad silhuett, tillsammans med denimchinos i en lösare passform.” Overshirt, 1 290 kr, denimchinos, 990 kr.

Väskan

”Vårt travel-program med 48h- väskan är min personliga favorit där du får med allt du kan behöva för en tvådagarshelg.” 990 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-08 11:57