Designerns val: Ronnie McDonald

Ronnie McDonald, chefsdesigner för Tiger of Sweden, väljer ut sina tre favoritplagg från vår/sommarkollektionen 2012

Jimmy Guo  |  Publicerad 2012-01-16 10:48  |  Lästid: 2 minuter
Designerns val: Ronnie McDonald
Ronnie McDonald, chefsdesigner för Tiger of Sweden.

Ronnie, hur ser Tiger-mannen ut i vår?
– Den här våren handlar allt om en kort, slank silhuett. Blazern är slimmad i midjan, kombinerad med smala byxor som ger ett smalt, tufft utseende.

– Ytterplaggen går åt två olika håll, där det första fokuserar på den traditionella regnrocken, carcoaten och den midjekorta bomberjackan, uppfräschad med moderna och enkla detaljer.

– Färgerna är rena och minimala, med huvudfokus på fräscht sommarvitt, benvitt och svart samt en tonad stengrå nyans. 

Vad har inspirerat er vårkollektion?
– Den amerikanska minimalistmålaren Frank Stella och hans verk från 60-talet som kallas ”Black Paintings”. Det låg något väldigt inspirerande i enkelheten i hans monokroma målningar. Han hade också ett citat som blev vårt stridsrop när vi designade kollektionen – ”what you see is what you see”. Ett briljant påstående.

Ronnie McDonalds favoriter ur vår-/sommarkollektionen 2012. 

Designerns val: Ronnie McDonald
Kavaj, Tiger of Sweden, 3 999 kr.

– Det första plagget är en blazer som heter Kogan, en blazer med enknappsknäppning. Den är kortad på längden och smal i midjan, samt ett mjukt axelparti. Vi har använt ett klassiskt ylletyg för kostymer men men vi har gjort ett tryck ovanpå det för att få fram en modern struktur.
 

Designerns val: Ronnie McDonald
Bomullsrock, Tiger of Sweden, 3 499 kr.

– Det andra plagget är rocken Edwards. Det är en ren, enkel rock, med en slank och förlängd silhuett, här i ett skarpt, tekniskt bomullstyg – ett ”must have”-plagg i vår.
 

Designerns val: Ronnie McDonald
Kavaj, Tiger of Sweden, 3 499 kr.

– Det tredje är blazern Mathis, en slimmad tvåknappsblazer med ett vasst och spetsigt kavajslag. Det spetsiga kavajslaget blir moderiktigt under våren och sommaren.
 

Dela på Facebook
Tweeta