Dusty Deco släpper möbler inspirerade av Miles Davis

Dusty Deco och MER Arkitekter släpper frijazzigt zebramönstrade soffor.

Tom Cehlin | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-02-24 10:00  |  Lästid: 2 minuter

Ingen har nog sett så bra ut som Miles Davis. Oavsett om han bar skarpa Brooks Brothers-kostymer under cool jazz-perioden eller päls och enorma solglasögon under den psykedeliskt utflippade fusion-perioden så var det med en enorm fingertoppskänsla. Inom herrmodet är han en ständig referenspunkt.

Även hans hem inspirerar. Under designveckan i Stockholm annonserade nämligen Dusty Deco att man tillsammans med MER Arkitekter tagit fram en minikollektion möbler som ser ut som något Miles Davis hade rullat in i sitt hus kring perioden för Bitches Brew-skivan. Tanken är att kombinera Swedish Grace-perioden med Miles Davis färgstarka stiluttryck.

– Med Miles-kollektionen ville jag kombinera den klassiska stilinriktningen Swedish Grace med Dusty Decos DNA och ge kollektionen en internationell dress, säger Lucas Hinnerud, formgivare och arkitekt på MER Arkitekter.

– Vår ambition är att skapa starka föremål som sticker ut, på samma sätt som inspirationen till denna kollektion, Miles Davis. Jag såg en bild på honom från hans hem i Malibu iklädd en zebraskjorta framför en zebramatta och kände direkt att de hörde ihop, säger Edin Memic Kjellvertz, medgrundare av Dusty Deco.

Möblerna är handgjorda i massivt trä och plywood, tygerna är från spanska James Malone och kommer i zebra samt bouclé.

Kollektionen finns nu tillgänglig på dustydeco.com och på nordiskagalleriet.se och i deras showroom i Stockholm. Priser från 35 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-02-24 10:00