Favorit i repris: Så blir nya Volvo P1800 Cyan GT

Cyan Racings 60-talsdoftande tolkning av Volvo-ikonen P1800 fokuserar på komfort och körglädje.

John Sempill | Foto: Cyan Racing  |  Publicerad 2024-02-15 13:33  |  Lästid: 2 minuter

Den första versionen av Volvo P1800 Cyan, utvecklad av framgångsrika svenska racingteamet Cyan Racing, introducerades 2020 och träffade en öm punkt hos bil- och racingentusiaster genom sin tydliga P1800-estetik. Nu lanseras GT-versionen, utvecklad för långresor och körning på slingrande landsvägar med kontinenten som destination. Den Cyan-designade upphängningen samt turboladdade och Cyan-optimerade fyran fulländar upplevelsen. 

– Den gemensamma resan med att bygga en bil från start till mål med en klient är en väldigt givande process för hela teamet, på samma sätt som att se ytterligare två bilar levereras till USA, säger Cyans vd Christian Dahl, enligt ett pressmeddelande.

Interiören är klädd i läder och mattor i en gräddig, sandfärgad nyans, med ändamålsbyggda stolar samt ljudabsorberande material för en ombonad och äkta GT-upplevelse. För bästa komfort och bibehållen säkerhet har GT-versionen utrustats med en modifierad rullbur i titan. 

De unika bilarna från Cyan är modifierade och renoverade Volvo P1800-bilar och byggs i fabriken i Göteborg. Varje bil tar cirka 12–15 månader att bygga. 

– Denna nya version understryker mångsidigheten och de nästintill obegränsade modifieringslösningar hos Volvo P1800 Cyan, och tillför ytterligare en tolkning av originalet, avrundar Christian Dahl. 

GT-bilen av Volvo P1800 Cyan produceras i ett begränsat antal och pris kan fås mot förfrågan. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-15 13:35