Filmaktuelle Fredrik Wikingsson på omslaget av Kings nya nummer

King möter en frispråkig och filmaktuell Fredrik Wikingsson i månadens nummer.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2024-02-16 14:44  |  Lästid: 2 minuter

Varför är Fredrik bannlyst från en golfbana i Frankrike? Hur kommer det sig att Filip och Fredrik gör bettingreklam efter åratal av tydligt avståndstagande? Och viktigast av allt: hur är Liam Gallagher som granne på Rivieran?

I nya numret av King möter vi Fredrik Wikingsson som efter drygt 600 avsnitt av frågesporten Alla mot alla på Kanal 5 återvänder till sin patenterade roadtrip-tv med biodokumentären Den sista resan i vilken Filip och Fredrik försöker muntra upp Filips deprimerade pappa Lars genom en spektakulär resa till Frankrike.

Filip och Fredriks nya film Den sista resan har biopremiär den 1 mars.

– Filip är en karbonkopia av Lars. Man brukar ju säga att saker är som ”på steroider” eller ”på speed”. Men i Filips fall kan du lägga på tio droger till. Filip är som Lars på steroider, speed, benzo, psykedelika och MDMA. Allt är upphöjt. Jag kan bli rörd när Filip säger ”På den här balkongen stod pappa och drog en historia som alla lyssnade på.” Att lille Filip förundrat sitter och tänker att ”Så där ska man vara. Så trollbinder man folk”. Ingen pratar så mycket om karisma som Filip, och hans karismaförebild är en väldigt liten lärare från Köping. Det är inte Mickey Rourke eller Sean Penn, utan det är Lars. Genom åren har jag träffat många Köpingsbor som har haft Lars som lärare och alla älskar honom. Han besitter en annan sorts karisma. Jag är oerhört förtjust i honom, säger Fredrik om far- och sonrelationen som skildras filmen.

King nr 1, 2024 innehåller även en lång intervju med American Psycho-författaren Bret Easton Ellis, som besökte Sverige i samband med lanseringen av sin senaste roman The Shards, och ett samtal med Stellan Skarsgård, aktuell med storfilmen Dune: Part Two. Som alltid är numret även fullmatat med säsongens snyggaste mode.

Magasinet landar i butikshyllor och på Readly den 29 februari.

Fredrik Wikingsson på omslaget av King nr 1, 2024. Foto: Morgan Norman.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-20 14:27