Framgångsrik: Fyra skjortmodeller perfekta för jobbet

Ta dig i kragen! Fyra skjortmodeller som gör jobbet på jobbet.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-09-11 10:46  |  Lästid: 2 minuter

1 Den ljusblå buttondown-skjortan

En preppyklassiker som i USA ofta kombineras med både slips och kostym. I Sverige har skjortan en något informellare status vilket gör den perfekt för semiformella kontor med kavaj och uddabyxa. Satsa på en klassisk ljusblå oxfordväv eller den något elegantare pinpointkvaliteten. 

2 Den vita cutaway-skjortan

Den mest klassiska kostymskjor-tan är i vit poplinväv med en cutaway-krage, gärna med dubbel manschett. Bärs bäst till mörk kostym och slips för de mest formella mötena. 

3 Den randiga fullspread-skjortan

Fullspread-kragen har en mer extrem vinkel än cutaway-kragen vilket gör den något mer dramatisk. Kombinera den med en ljusblå-randig twillväv för ett mångsidigt alternativ som fungerar till såväl kostym som under en stickad tröja. 

4 Den mörkblå popover-skjortan

Alla behöver ett ledigare alternativ för fredagen eller semesterperioden. Popover-skjortan kännetecknas av en knäppning ner till bröstet men har likt en traditionell skjorta en lång ärm och klassisk skjortkrage. Perfekt i en mörkblå denim- eller linneväv under en blå kavaj. 

Tre skjortmakare att hålla koll på: 

1. Eton

Skjortgiganten Eton har försett kostymbärare med kvalitetsskjortor sedan 1928. Här i form av high cutaway. Pris: 1 199 kr.

Framgångsrik: Fyra skjortmodeller perfekta för jobbet
Eton

2. Shirtsonomy

Svenska Shirtonomy specialiserar sig på måttsydda skjortor till riktigt bra pris. Här i denimkvaliteten raw Bergamo. Pris: 900 kr. 

Framgångsrik: Fyra skjortmodeller perfekta för jobbet
Shirtonomy

3. Fray

Superlyxig italiensk tillverkare med en tillskärning och produktion för hand i Bolog-na. Här i modellen ”Arizona”. Pris: 3 495 kr.

Framgångsrik: Fyra skjortmodeller perfekta för jobbet
Fray

Dela på Facebook
Tweeta