Hallå där, Boomberry-bloggare

King fortsätter uppmärksamma modebloggare och nu har turen kommit till Uppsalas egna anglosaxer - de tre killarna bakom Boomberry.blogg.se. Vi tog ett snack med den drivande kraften bakom bloggen - Sebastian.

Redaktionen  |  Publicerad 2006-12-27 05:13  |  Lästid: 4 minuter
Vem är du?
– Jag heter Sebastian och går designlinje i Uppsala, på gymnasiet GUC. Jag har alltid varit intresserad av design, och form. Först ville jag bli inredningsarkitekt, men blev mer och mer såld på mode och gjorde ofta slut på hela studiemedlet bara på kläder.
Kommer du ihåg det första plagg du köpte för egna pengar?
– Det är lite pinsamt, men det var faktiskt ett par Wu-Tang-brallor. De var väldigt inne då. Och ju mer häng man hade, desto mer status. Det kändes stort då, men efter ett tag märkte jag att tjejerna inte gillade det, så min klädstil utvecklades väl lite i min jakt på popularitet. Sportkillarna hade ju mer tjejer, så jag började klä mig mer sportigt. Och via sport och street-stilen så hamnade jag där jag är idag.
Och hur är stilen idag?
– Jag och Martin som har bloggen har en ganska klassisk engelsk stil, vilket är rätt ovanligt för killar i vår ålder. Och dagens mode har ju mycket engelskt i sig – väst, smal slips och så vidare.
 
Du har lagt upp lite skisser på egna kläder på bloggen – kommer du fortsätta med det?
– Jag har inte lagt upp så mycket än, vet inte riktigt om jag vågar. Jag ritar inte heller så mycket ”in season”, utan försöker för tillfället se längre framåt. Jag försöker också träna på att rita för kvinnor, har mest gjort herr hittills och jag vill gärna bli mångsidig. En skiss som jag lade upp var en idé jag fick på en smoking-t-shirt. Genialiskt tyckte jag, till jag hittade en likadan på Solo dagen efter.
Hur kommer det sig att ni startade bloggen?
– Jag tyckte att det saknades bra bloggar, och blev sugen på att starta en och tänkte att det skulle vara lättare och roligare om var flera. Martin och Torbjörn är också modeintresserade men lite lata. Jag ville starta bloggen och de gillade idén. De skriver lite i vågor. Det jobbar ju inte med design dagligen, men däremot har de lite mer pengar att köpa kläder för än mig, så de bidrar på det sättet.
Vad gör en bra modeblogg tycker du?
– Många förlitar sig på nyheter, men jag tycker att det är viktigt att bjuda på sig själv också. Nu har jag ingen digitalkamera för tillfället, den är trasig, så jag föregår kanske inte med ett gott exempel för tillfället.
Hur är shoppingen i Uppsala?
– Gågatan borde kunna utvecklas, och det börjar faktiskt hända saker. De butiker som slår igen är ofta dåliga butiker, och i dess ställen har det öppnat bättre. En butik som heter Rodeo har just öppnat. De säljer Original Penguin och kommer ta in Alexander McQueens herrkollektion. Det finns också tre-fyra vintagebutiker. Jag handlar ofta i Stockholm och i Göteborg på somrarna.
Är det viktigt med märken för dig?
– Ser man något snyggt på runway försöker man hitta något liknande. Det är ju utseendet som är viktigt, inte märket. Även om det kanske känns lite bättre för egot att ha dyra märken.
Har du köpt nåt dumt nån gång?
– Ett par espandrillos för 300 kr som gick sönder efter en halvtimme. Jag hade dessutom slängt kvittot i närmaste papperskorg på Avenyn!

Favoritplagg?

– Jag älskar jeans, som alla andra. Har alltid jeans på mig och har jeans i alla nyanser, fler än jag har nytta av. Men mest nöjd är jag nog med min rock från Hugo Boss, en lång överrock. Jag har också två rockar från H&M.
 
Vad ska du göra på nyår?
– På nyår ska vi ha middag i en Uppsala-förort och sen ta en skåptaxi in till stan och gunillaklockan där vi samlas till tolvslaget. Vi kommer ha dresscode – kostym eller högre. Så man får komma i frack om man vill.
 
Eller folkdräkt?
– Haha, javisst. Jag ska ha på mig smoking. Jag köpte den nyligen. Hade letat länge, och en dag efter att jag varit och solat gick jag in på en second hand-butik som jag aldrig varit inne i tidigare. Först letade jag bara efter en smokingkavaj som jag ville matcha med jeans, men jag lyckades hitta en hel smoking med sjalslag och revärer i siden. Den satt dessutom som en smäck, som om den var uppsydd för mig. Den var dessutom sydda av Nobel, Hoveleverantören. Nu letar jag efter smokingskjorta och den kommer nog kosta mer än hela smokingen – som jag fick ge 500 kr för. Världens fynd!
 
Övriga bloggare:

Namn, ålder: Martin Söderhäll 18 år

Gör på bloggen: Skriver artiklar om musik, kläder och modefenomen
Därför bloggar jag: För att dela med mig av min subjektiva bild av vår gemensamma samtid
Favoritplagg i garderoben: Svårt, men vita skjortor kan man inte få för mycket av.
Det skulle jag aldrig ta på mig: Det självklara svaret JL-hood dyker upp någonstans i bakhuvudet. Evisu jeans är en annan sak jag aldrig skulle kunna bära.
Så klär jag mig om tio år: Svårt att säga, man klär sig olika vid olika tillfällen. Men visst drömmer man om att köra en brittisk gentlemannastil fullt ut.

Namn, ålder: Jag heter Torbjörn Winroth. Jag är 17 år.

Gör på bloggen: Jag skriver inlägg om egna kläder som jag själv äger, för övrigt allt som har med mode att göra.

Därför bloggar jag: Jag bloggar för att folk ska få lära sig och förstå mode och för att jag Sebbe och Martin vill dela med oss av våra kunskaper. Lära människor lite hyfs med andra ord.


Favoritplagg i garderoben: Mitt favoritplagg är min gråa Bruuns Bazaar-cardigan på delad första plats med min svart/gråa Filippa K-rock.

Det skulle jag aldrig ta på mig: Jag skulle aldrig bära en svart t-shirt med Half Life logon på och ett par stora pösiga prasselbyxor med flera fickor på sidorna. Om tio år klär jag mig i respektabla kostymer och rockar blandat med en stor nypa mode för år 2016. Vi kan heller inte utesluta en Casio... Breitling Chrono-matic.

 
 
Dela på Facebook
Tweeta