Hernö Gin och Björn Frantzén teasar om smaksäkert samarbete

Sveriges bästa restaurang – möt världens mest prisbelönta gindestilleri.

Joel Ågren  |  Publicerad 2024-02-12 11:08  |  Lästid: < 1 minuter

Två av Sveriges verkliga pionjärer inom kategorin mat och dryck – Björn Frantzén och Jon Hillgren – gör gemensam sak. Och det doftar trestjärnigt samarbete lång väg. Frantzén är med sina två trestjärniga restauranger unik både internationellt och på hemmaplan, där Restaurang Frantzén är den första och hittills enda restaurangen i Sverige som belönats med tre stjärnor i Guide Michelin. Hillgren grundade i sin tur Sveriges första gindestilleri Hernö Gin, som idag är ledande på hemmamarknaden och positionerade som världens mest prisbelönta gindestilleri. 

”Vi har haft ögonen på varandra länge och jag började tidigt använda Hernö gin på mina restauranger. Både vi som personer och våra respektive team delar ambitionen att aldrig vara helt nöjda, vi vill leverera något som är det absolut bästa tänkbara som gästen kan få i respektive kategori. Mat och dryck är en upplevelse och där vi båda vill leverera i världsklass”, säger Björn Frantzén. 

Hernö Gin är inte främmande för att samarbeta med välrenommerade varumärken, nu senast en premiumgin framtagen i samråd med Spritakademin. Samarbetet med Frantzén blir dock det största sedan start och det första med ett helt eget gemensamt koncept.

"Jag har alltid trivts på Björns restauranger och det tror jag att många kan känna igen sig i. Vi har setts genom åren utan att direkt träffas men när samarbetet kom på tal kändes det ändå självklart. Vi har båda samma driv, kärlek för nordiska smaker, syn på råvaror och passion för hantverket. Det här är ett första steg på ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans kan hjälpas åt att lyfta den svenska mat- och dryckeskulturen både nationellt- och internationellt ännu mer", säger Jon Hillgren. 

Vilken den första dryckesprodukten signerad Frantzén och Hernö blir avslöjas först på lanseringsdagen den 5 mars. 

Läs Kings omslagsintervju med Björn Frantzén från 2018 här:

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-12 11:15