Jens Lapidus om”Snabba Cash”-uppföljaren: ”Jag har längtat efter en fortsättning”

Författaren Jens Lapidus.

Inspelningarna för Netflix nästa svenska originalserie drar igång i Sverige nästa år.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-06-20 13:24  |  Lästid: < 1 minuter

Nog har ett och annat år flugit iväg sedan den numera Hollywoodetablerade Joel Kinnamans karaktär Johan ”JW” Westlund skurkade runt i Stockholms undre värld med påsydda märkesknappar på sin piratkopierade mundering i svenska kultkriminalaren Snabba Cash (2011).

Nu finns dock skäl att jubla för den som suktar efter svenska tv-serier à la hårdkokt Stockholmskriminalitet. Jakten på de snabba pengarna är nämligen på väg tillbaka i ny form, och denna gång kommer Jens Lapidus undre värld-berättelse att kokas ner till en Netflix-originalserie bestående av sex delar.

Läs också: Jens Lapidus: ”Vad fan ska jag göra sen?”

Efter Netflix dundersuccé med den första svenska originalserien Störst av allt har streamingbolaget nu gjort tummen upp åt produktionen för en uppföljare. Det är alltså inte handlingen från succétrilogin som blir tv-serie, utan det här verket kommer utspela sig tio år efter bokseriens handling.

I ett pressmeddelande meddelar streamingjätten och produktionsbolaget SF Studios att Jens Lapidus Snabba Cash blir nästa svensksatsning. Jens Lapidus, som kommer att vara exekutiv producent för serien, berättar att han har längtat efter en fortsättning för sin berättelse.
– Jag har längtat efter en fortsättning på Snabba Cash. Berättelserna är fortfarande episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer att bli fantastiskt, säger han i ett pressmeddelande.

Inspelningsstart för Netflix Snabba Cash är satt till 2020.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-20 14:25