King Kröner: Viktor & Rolf Spicebomb

Den holländska duons doftnyhet är en given vinnare – för dem som vågar sig på den.

Jimmy Guo  |  Publicerad 2012-03-05 09:51  |  Lästid: 1 minut
King Kröner: Viktor & Rolf Spicebomb
Viktor & Rolf Spicebomb, 565 kr för 50ml.

På den manliga parfymmarknaden, som huvudsakligen domineras av sportiga citrusdofter, är det inte varje dag ett stort modehus lanserar något starkt annorlunda. Ett välkommet undantag är därmed Viktor & Rolfs nyhet Spicebomb som är den maskulina versionen till deras superpopulära Flowerbomb.

Likt sin feminina motsvarighet är även Spicebomb söt – men inte alls på ett sockrigt vis. Sötman i doften kommer nämligen från tobak och ett ambraackord som är obestridligt maskulint. Detta toppas med en generös dos kryddor som rosépeppar, saffran och chili som ger doften en påtaglig kraftfullhet. Är du känslig för starka dofter är denna förmodligen inget för dig. För den som däremot gärna förmedlar något i ditt doftval bör du prova denna.

Spicebomb bärs med fördel sparsamt eller endast på kvällen eller vintertid. Då kommer nämligen denna typ av tyngre dofter till sin rätta. För de som förälskat sig i Tom Fords lyxiga Tobacco Vanille och tröttnat på att inte kunna få tag i den i Sverige är detta en stark rekommendation.

Priset ligger på 565 kr för 50 ml och finns att köpa hos bland annat Kicks och Åhléns.

Dela på Facebook
Tweeta