King väljer: 7 heta restauranger i Stockholm alla borde besöka

Från hajpade foodie-hak till prisvärda kvarters­krogar. Krogstockholm har aldrig varit bättre än nu. King har sållat bland guldkornen.

Joel Ågren  |  Publicerad 2017-07-19 07:00  |  Lästid: 2 minuter

1. Punk Royale [lyx]

Södermalm

En helkväll på okonventionella avsmakningskrogen Punk Royale är en lika omtumlande som minnesvärd upplevelse, och det slutgiltiga beviset för att ”fine dining” kan, och bör, vara mer än pretentiös tussilagomat och stel stämning. Den (ö)kända ”total överkörning”-menyn är ett minne för livet, som bör upplevas av alla med sinne för mat och humor.

punkroyale.se

2. Pa & Co [prisvärt]

Östermalm

Än har tiden inte sprungit ifrån huvudstadens mest kända stammishak, vars stående husmansklassiker som råraka med kalixlöjrom och biff Rydberg är värda ett besök alla dagar i veckan. Kvällen avslutar du med Gino, en sängfösare och en selfie med en bladig Mauro Scocco. Det är sedan gammalt.

paco.se

3. 800 Grader [prisvärt]

Vasastan

Stockholms bästa finpizza hittar man på Sigtunagatan i Vasastan. Den föredömligt korta menyn består av endast fem pizzor, varav två är vegetariska och en byts ut efter behag. Bottnarna är spröda som norrländskt tunnbröd och råvarorna håller, precis som det rustika hantverket, allra högsta klass.

800grader.se

4. Lilla Ego [prisvärt]

Östermalm

Daniel Räms och Tom Sjöstedts sönderkramade kvarterskrog är något så ovanligt som en kritiker- och publikfavorit som fortsätter att leva upp till
haj-pen. Maten då? Som på finkrog, fast avspänt och till rimliga priser. Boka bord! Helst i går. Väntetiden snittar på tre månader.

lillaego.com

Kings redaktion väljer: 8 heta restauranger i Stockholm just nu
Nybrogatan 38.

5. Bobergs Matsal [lyx]

Norrmalm

I stjärnkrögaren Björn Franzéns tappning av anrika Bobergs matsal, inhyst i k-märkt miljö i NK-huset med smakfulla Svenskt Tenn-accenter, serveras Stockholms bästa lyxluncher. Den perfekta symbiosen mellan tradition och nytänk. Missa inte blodpudding-en, om du är lagd åt det hållet.

bobergsmatsal.se

6. Falafelbaren [prisvärt]

Södermalm

Malmö må vara Sveriges falafelstad nummer ett, men tack vare Falafelbaren kvalar Stockholm åtminstone in som god tvåa – om än med en något saftigare slutnota. Allt på menyn är vegetariskt och mycket är veganskt. Utmärkt lunchställe för Söderflanören.

falafelbaren.se 

Kings redaktion väljer: 8 heta restauranger i Stockholm just nu
Shibumi.

7. Nybrogatan 38 [prisvärt]

Östermalm

Restaurang Paraden är Bockholmsgruppens nionde tillskott i ett krogimperium som växer som en brådmogen tonåring, men det är Östermalmsbistron Nybrogatan 38 på – wait for it – Nybrogatan 38 som förblir oss varmast om hjärtat. Att menyns dyraste rätt går loss på strax över 200 kr säger inte allt, men något.

nybrogatan38.com


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-30 16:32