Kolla in Levi’s och Air Jordans nya denim-sneakers

Levi's och Air Jordan har tillsammans tagit fram en denim-version av sneakern Air Jordan 4 – och en matchande, vändbar version av Levi's klassiska jeansjacka.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-01-10 10:29  |  Lästid: 2 minuter

Denim, i alla dess former, är kanske världens mest älskade klädesmaterial. När Levi Strauss tillsammans med skräddaren Jacob Davis skapade det första paret byxor i det slitstarka materialet under 1800-talets andra hälft blev de snabbt populära bland guldgrävare och cowboys, och resten är, som man säger, historia. Jeansen gick från att vara arbetskläder till att bli rock’n’roll. Nu är de en självklarhet i modebranschen över hela världen. Och Levi Strauss & Co har varit världsledande hela vägen.

Men skor tillverkade av det beprövade materialet har aldrig blivit någon stor trend. Även bland hårdkokta sneakerälskare har denim-sneakers blivit en vattendelare. Men det har inte stoppat Levi’s och Nike-ägda Air Jordan från att försöka. De två ikoniska märkena lanserar nu tillsammans en jeansklädd version av den klassiska sneakern Air Jordan 4, tillsammans med en vändbar specialversion av Levi’s klassiska jeansjacka som har funnits i över 50 år. 

Kolla in Levi's och Air Jordans nya denim-sneakers
Kolla in Levi's och Air Jordans nya denim-sneakers
Kolla in Levi's och Air Jordans nya denim-sneakers

De nya plaggen kommer att säljas i begränsad upplaga på Sneakersnstuff och Levi’s Studio i Stockholm från den 17 januari. Skorna kostar 2 499, och jackan 1 799 kronor. 


Dela på Facebook
Tweeta