L’Homme Rouge tar ny form – släpper sista kollektionen

Inga fler säsongssläpp från det prisbelönta herrmodemärket som nu byter riktning.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-05-28 12:03  |  Lästid: 2 minuter

Med en normbrytande design, tolv framgångsrika kollektioner på sex år och en historisk vinst för årets herrdesigner i Woolmark Prize kan man säkert konstatera att L’Homme Rouge har en säkrad plats som drivande aktör i den svenska modevärlden. Men nu, efter höstens kollektion Conversations, meddelar modemärket att man tar ett steg tillbaka från sina säsongsbaserade kollektionssläpp för att se över nya affärsmöjligheter. Planen är dock att fortsätta finnas kvar fast i en renare och mer nyskapande skepnad – där varumärkets möjligheter att arbeta kollaborativt ska få större plats än tidigare.

– Så här långt har det varit en otrolig resa. Vi har uppnått mycket och är väldigt stolta över vad vi lyckats med under de här åren. Vi kommer att fortsätta med att verka inom design, konst och formgivning både på egen hand men också genom L’Homme Rouge för specifika projekt och samarbeten. Samhället behöver fortsatt design som utmanar det konventionella, med detta sagt känns det bra att avsluta med en så betydelsefull klädkollektion, säger John-Ruben Holtback, VD och grundare i ett pressmeddelande.

Höstens kommande kollektion Conversations blir alltså L’Homme Rouges sista och inspirationen är hämtad från svensk hantverkstradition, kollektivism och landsbygd. Conversations namngavs efter strävan att öppna en dialog mellan människor över generationsgränserna, i syfte att belysa de viktiga åtgärder som vi tillsammans behöver tas för att säkra en gemensam framtid.

L’Homme Rouge har under sin tid som klädmärke – och som första svenska varumärke – vunnit Woolmark Prize i Europa och i samband med det visats på Sven-Harrys konstmuseum. Dessutom har de vunnit Nordiska Kompaniets varumärkespris, Habits nykomlingspris och blivit utsedda till “New Face of Global Menswear” i anrika Interview Magazine.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-28 12:58