Limiterad snaps för lugn och ro

Snapsen är kanske den sprit som minst av allt omgärdas av regler om vett och etikett och särskilt under jul, påsk och midsommar dunkar många ner en iskall spritdryck med ett snabbt svep. Vill du slippa att snabbt bli packad och faktiskt känna vad snapsen smakar finns ett vettigt alternativ.

Redaktionen  |  Publicerad 2010-12-14 07:47  |  Lästid: < 1 minuter
Bild 429778
 
Det finns faktiskt mer ambitiösa snapsar – som förtjänar ett ömmare omhändertagande – och som garanterat lyfter din jul. För andra året i rad lanserar O.P. Anderson en snaps i begränsad upplaga. Årets skapelse kallas O.P. Anderson Limited Edition 2010 Cognac Cask och är som namnet antyder en snaps som lagrats på cognacfat i tio år. I denna version kombineras O.P. Andersons klassiska kryddning med kummin, anis och fänkål med en druvighet som kommer från cognacfaten. Resultatet är en rund och fyllig snaps som förtjänar ett bättre öde än att frysas och shottas. Istället bör den avnjutas i lugn och ro, gärna med en skvätt vatten i – som ytterligare lockar fram hela smakpaletten. Ett annat tips är att dekantera den några timmar. Hur konstigt detta än låter, så får snapsen ännu fylligare rondör av några timmars luftning. Och julen handlar ju ändå om att njuta i lugn och ro, så varför inte även låta snapsdrickandet ta sin tid?
 
O.P. Anderson Limited Edition 2010 Cognac Cask släpps i en begränsad upplaga av 9945 numrerade buteljer. Priset ligger på 299 kronor för en flaska på 500 ml och finns på ett Systembolag nära dig.

Av: Mats Almegård

Dela på Facebook
Tweeta