Cake och Polestar släpper den perfekta pendlarmoppen

Årets mest laddade julklapp.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-12-14 10:41  |  Lästid: 2 minuter

Svenska mc- och moppepionjären Cake är känd för sina snyggt designade elfordon. Bland Pharrell Williams favorit-mc:s succéer märks bland andra den lilla elmoppen Makka. 

2021 skakade Cake samarbetsnäve med en annan svensk elfordonstillverkare, Polestar. Tillsammans med elbilsmärket släppte man Cake Makka Polestar edition, en modifierad elmoppe som bar designdrag av en Polestarbil. Samarbetet blev mycket lyckat och sålde slut direkt. Och vad gör man när man får en succé på halsen? Man upprepar den. 

Nu släpps nästa samarbetsmoppe mellan Cake och Polestar. Den nya Makkan släpps i färgen ”sky blue” och är inspirerad av den elektriska konceptbilen Polestar 6 som visades upp i våras.

Konceptbilen Polestar 6 är den designmässiga inspirationen bakom Cakes nya Makka-moped.

Förutom den skräddarsydda färgen kommer Makka Polestar edition utrustad med en slimmad strålkastare och dämpare från det exklusiva fjädringsföretaget Öhlins. Den nya utgåvan har också en avtagbar bakre hållare som underlättar för transport och som kan anpassas för att bära lådor, ställ, passagerarsäten och mer. Allt för att göra det elektriska pendlingsfordonet ännu mer flexibelt.

Cake Makka Polestar edition har en toppfart på 45 km/h och två körlägen för utökad räckvidd eller balanserad prestanda. Elmopeden säljs och levereras av Cake men versionen Polestar edition är exklusivt tillgänglig på utvalda Polestar-marknader via Polestar Additionals webbshop från den 14 december.

Cake och Polestars design-Makka kostar 53 000 kronor. Via Cakes hemsida kan du läsa mer om elmoppen.

Artikeln publicerades först på Kings syskonsajt cafe.se

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-12-14 10:42