6 snygga sneakers för våren

Vårsäsongen är snart över oss och en av de viktigaste delarna i säsongens garderob sitter på fötterna. Vi har därför valt ut säsongens snyggaste sneakers.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-01-27 12:33  |  Lästid: 3 minuter

Sneakers har gått från träningsskor till att idag vara en lika självklar del av skogarderoben som ett par klassiska oxfords. De kanske inte fyller samma användningsområde men den moderna mannen har gott om avslappnade stunder där ett par kvalitetssneakers i avskalat utförande höjer stilen.

Vi förespråkar generellt sneakers som är avskalade, enkla och sobra. Undvik till största möjliga mån loggor eller extrema tolkningar. Detta för att skorna så enkelt som möjligt skall kunna bäras till en mer elegant och dressad klädsel så som skräddade bomullsbyxor, kashmirtröja eller kanske uddakavaj.

Sneakers till kostym är lättare sagt en gjort då det lätt blir väl stor kontrast i formalitetsnivå och ett par loafers känns nästan alltid som ett bättre alternativ. Dock finns det undantag där okonstruerade kostymer i t ex bomull eller linne som tillsammans med en pikétröja närmar sig sneakers i formalitet och därför känns betydligt mer naturliga tillsammans.

Vilka modeller skall man satsa på då?

Vi förespråkar klassiker som vita eller ljusa versioner i mocka då dessa gör sig allra bäst under framför allt sommarhalvåret. För den tidiga våren eller t om vintern är istället mörka nyanser mer intressant och klart mer förlåtande. Till skillnad från randsydda klassiska herrskor öppnar sneakers för betydligt fler färgalternativ utan att det uppfattas som spexigt eller skrikigt. Färger som mörkgrönt, vinrött och mörkblått är utmärkta alternativ till brunt och för sommaren kan ljusa pasteller i mintgrön eller persika se fantastiskt ut mot vita eller ljusa byxor. Vill man ha nyanser som fungerar hela året om rekommenderar vi toner av grått, beige och taupe som beroende på vad man kombinerar dem med kan passa lika bra i januari som juni.

Vi har valt ut sex modeller för den kommande säsongen som vi tycker sticker ut lite extra.

Buttero

Italienska Buttero har med en egen unik design och hög kvalitet blivit ett av de mest tongivande sneakersföretagen på marknaden. Här ser vi ikonmodellen i en Taupe-färgad mocka som fungerar lika bra höst som vår.

Common Projects

Common Projects är kungen av kvalitetssneakers och Achilles deras signaturmodell. Dock gör sig modellen väldigt bra i andra utföranden än vitt skinn så som här där man hittar den i svart mocka med matchande sulkant.

Sweyd

Svenska Sweyd har endast tre modeller i sitt utbud men mer behövs inte när man arbetar med en klassisk och avskalad design. Vår favorit är versionen 055 i den varma grå nyansen Pietra Suede.

Moncler

Klassisk design på vita sneakers med en subtil fransk flagga som är Monclers signatur. Perfekt för lediga vår och sommardagar.

CQP

En annan svensk aktör är CQP som har ett brett utbud av modeller i sin kollektion. Den kanske mest klassiska är Racquet Sr som gör sig väldigt bra i den diskreta och mångsidiga nyansen Khaki med matchande sula.

Diemme

Italienska Diemme är nog främst förknippade med hikingkängor men gör även en del riktigt fina sneakers. Här i slip on-version som är en allt mer populär modell hos diverse premiumaktörer.

Dela på Facebook
Tweeta