Bästa Budgetköpen – Miler Menswear

Bästa Budgetköpen är tillbaka med ytterligare ett prisvärt alternativ. Idag tittar vi närmare på polska Miler Menswear som drivs av Tom Miler. Hemsidan erbjuder produkter för mer eller mindre hela den manliga garderoben men vi har valt att fokusera på deras accessoarer och skjortor som verkligen erbjuder fin estetik för pengarna.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-04-20 08:10  |  Lästid: 3 minuter
Bästa Budgetköpen - Miler Menswear

Skjortorna startar på ca 75€ vilket får ses som väldigt överkomligt. Samtidigt får man såklart i regel vad man betalar för så man kan inte förvänta sig en kvalitet som normalt sett kostar det tredubbla. Vad vi verkligen gillar är företagets satsning på en ny större buttondownkrage som är perfekt tillsammans med slips. En design som normalt sett nästan uteslutande erbjuds från de italienska premiumtillverkarna.

Skjortorna erbjuds i flera passformer och företaget har även tillgång till skräddare inhouse som kan göra justeringar på produkten innan leverans. 

 


Bästa Budgetköpen - Miler Menswear
Företagets nya större buttondownkrage.

När det kommer till företagets accessoarer har man en avdelning som heter Miler Manufacture som producerar handgjorda läderprodukter i Poznan, Polen. Det rör sig bl a om reseplånböcker, kortetui, myntfack och nyckelringar. Gemensamt har de alla en mycket överkomlig prisnivå och finns i flera nyanser av skinn.

 

Bästa Budgetköpen - Miler Menswear
Milers egna produktion av handgjorda läderprodukter.

När det kommer till företagets slipsar är det märkligt nog en av de dyrare produkterna i utbudet. Detta då man producerar i en av de mest erkända fabrikerna i Italien och uteslutande i kvalitativa material. Man erbjuder framför allt två konstruktioner (3-fold och 7-fold) där den sistnämnda blir något dyrare.

 


Bästa Budgetköpen - Miler Menswear
3-fold i 100% Kashmir. En av höstgarderobens verkliga basslipsar.
Bästa Budgetköpen - Miler Menswear
Eller printat silke som är det mest korrekta i formella sammanhang.
Bästa Budgetköpen - Miler Menswear
7-fold slips i grenadine från Miler.

Man har även ett litet utbud av bröstnäsdukar och där tycker vi framför allt man borde snegla åt de vita handrullade näsdukarna i linne. Det självklara valet om man bara fick äga en näsduk och här för under 20€. 

 

Bästa Budgetköpen - Miler Menswear
Vit bröstnäsduk i linne med handrullade kanter.

Ett annat roligt inslag på sidan är att man säljer ett flertal olika kavajknappar. Ett område som är svårare än man kan tro att hitta. I utbudet finns exempelvis knappar i Buffelhorn, Corozo och Pärlemor samt mässing eller stål om man är ute efter att göra en clubblazer av sin blåa kavaj. 

 


Bästa Budgetköpen - Miler Menswear
Bruna knappar i buffelhorn är i mitt tycke nästan alltid det snyggaste alternativet till blå kavaj.
Dela på Facebook
Tweeta