Budgetspecial – 5 loafers under 3 000 kr

Intresset för prisvärda kvalitetsskor är fortsatt stort och vi har idag valt ut en handfull modeller av loafers för våren under 3 000 kr.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-04-20 19:26  |  Lästid: 3 minuter

Att köpa randsydda kvalitetsskor är sällan billigt men sett till den potentiella livslängden och hantverket bakom kan det vara värt varenda krona. Även om vi ofta bevakar kvalitetsskor i prisklassen 5 000-10 000 kr är det viktigt att komma ihåg att det finns mängder med intressanta alternativ även i den lägre prisklassen och för många som fått upp ögonen för kvalitetsskor är det en perfekt instegsnivå där man i regel får mycket mer för pengarna än hos modehusen.

Få modeller känns mer relevant att fokusera på än loafers så här i vårtider. Vi har därför valt ut en handfull modeller som alla kategoriseras av en randsydd konstruktion och samtliga går att köpa för upp till 3 000 kr. Urvalet sträcker sig från klassiska modeller av pennys, tassels och string loafers till horsebit loafers som återigen tar plats i varumärkenas utbud.

Meermin

Svart horsebit loafer med spänne som efter år i skymundan nu på allvar börjar ta plats i herrmodet igen. De flesta förknippar nog modellen med varumärket Gucci men det finns många andra intressanta aktörer med den här typen av modell. Här ifrån prisvärda Meermin.

Morjas

Svenska Morjas har på kort tid seglat upp som en av de främsta prisvärda aktörerna på marknaden. Med välbalanserade modeller i såväl mönster och läst samt ett konsekvent designspråk i material och färg är det ett utmärkt alternativ för pengarna. Skorna produceras i Spanien och vår favorit är pennyloafern i mörkbrun mocka.

Skolyx

En annan svensk aktör som länge erbjudit fina prisvärda kvalitetsskor är företaget Skolyx. Under sitt eget varumärke har man ett flertal olika loafers och vi fastnade lite extra för den här Stringloafern i ljusbrun mocka. Perfekt för en ledig klädsel i vår och sommar.

Myrqvist

Tredje svenska företaget i den här artikeln är Myrqvist som lanserat flera spännande nyheter senaste säsongerna. En av modellerna vi håller högst är den klassiska runda tasselloafern Mölle i svart kalvskinn. Perfekt sätt att klä ner en kostym eller kanske klä upp ett par jeans.

Loake

Det är omöjligt att prata om prisvärda kvalitetsskor utan att nämna brittiska Loake. En anrik drake i sammanhanget som fortsätter producera välgjorda skor i Northampton, England till ett pris precis under 3 000 kr. Här i form av ett par wholecut loafers i ett stycke mellanbrun mocka.

Dela på Facebook
Tweeta