De Petrillo introducerar “Festive Attire”

Ett av våra favoritvarumärken från Italien är familjeföretaget De Petrillo. Nyligen lanserade man en ny lookbook i festens tecken helt dedikerad till smokingen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-02-10 23:13  |  Lästid: 3 minuter

Företaget De Petrillo har tillsammans med syskonlinjen Gaiola gjort sig ett namn för att erbjuda klassiskt skräddat herrmode från Neapel till väldigt rimliga priser. Man har sedan starten arbetat med framför allt en halv kanvas-konstruktion med flera handsydda inslag och ett typiskt neapolitanskt snitt där mellanlägg och axeluppbyggnad är minimal för en avslappnad elegans.

Vanligtvis när man tänker på såväl De Petrillo som övriga neapolitanska aktörer är det ofta en semi-formell stil med uddakavajer eller lediga kostymer som ligger i fokus men idag skall vi presentera en lookbook som istället går i festens tecken. Företaget har satt samman en lookbook och kampanj under namnet “Festive Attire” som hyllar det kanske elegantaste plagget i den manliga garderoben nämligen Smokingen.

Detta har man gjort genom att ta fram tre olika versioner av smokingen så som en enkelknäppt med spetsiga slag och en hästsko-formad väst, en dubbelknäppt smoking med sjalslag samt en enkelknäppt smokingjacka i benvit ull.

Klassisk smoking i tre delar med spetsiga slag
Dubbelknäppt smoking med sjalslag
Modell för kollektionen är svenske Nicolas Spiers

Vad vi uppskattar lite extra med den här lookbooken är företagets kreativa tolkning när det handlar om styling. Vi hittar de mest korrekta och formella tolkningarna med skjorta och fluga till den tredelade smokingen men valet av t ex benvit polo till framför allt den vita smokingjackan känns både inspirerande och användbart i mindre sammanhang och situationer. Faktum är att den här tolkningen är så pass intressant att den vita smokingen går från ett plagg som endast skulle kännas naturligt i tropikerna eller på en servitör till att faktiskt kännas relevant på vintern i Stockholm, om än i ledigt sammanhang.

Kollektionen som är en del av en större satsning under namnet #CelebratingCraft är framtagen i 100% tunn ull och varför man valt detta och inte exempelvis en blandning av mohair är för att man vill undvika den lyster som ofta förknippas med den sistnämnda fibern. Plaggen ur "Festive Attire" lanseras inom kort exklusivt via The Rake och kollektionen är uppbyggd med samma hantverksnivå och konstruktion som företagets övriga produkter.

Dela på Facebook
Tweeta