Drake´s fall/winter 2019 – In the Studio

Nästa företag ut i vår bevakning av höstens kollektioner är brittiska Drake´s. Ett varumärke som senaste åren varit många Manololäsares favorit.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-08-21 08:54  |  Lästid: 3 minuter

Drake´s har under Michael Hills kreativa ansvar vuxit från en renodlad specialist på slipsar och accessoarer till att idag ses som ett fullskaligt modevarumärke. Grunden finns kvar kring slipsarna som fortfarande produceras på Haberdasher Street i London men till dessa har man adderat en fullskalig konfektion så som kavajer, byxor och kostymer samt skjortor, stickat och skor.

Varje år gör man ett eget uttryck i sina kampanjfotograferingar och har i regel fått väldigt bra respons på dem. Senaste säsongen var man på Lanzarote och för hösten är företagets lookbook återigen fotograferad i studiomiljö.

Mot en bakgrund av pasteller i rosa och gult kombineras klassiska tweedkavajer med varsity-inspirerade tröjor i kashmir och ofodrade slipsar. Bland de skräddade plaggen hittar vi typiska höstkvaliteter så som flanell, manchester, mollskinn och tweed i kavajer och kostymer.

Kollektionen känns tydligt Drake´s och följer samma röda tråd kring det lekfulla användandet av färg och kontraster mellan formellt och ledigt. Kritstrecksrandiga kostymer matchas med såväl skjorta och slips som rosa stickade tröjor och vi ser en dominans av chukkas eller pennyloafers på fötterna.

Kollektionen är fotograferad av erkända porträttfotografen John Spinks och plaggen har redan börjat dyka upp hos respektive återförsäljare samt på Drake.com.

Dela på Facebook
Tweeta