Foster & Sons – Ny premiumaktör hos Skoaktiebolaget

Svenska Skoaktiebolaget presenterade nyligen sitt senaste nytillskott i utbudet av kvalitetsskor. Det rör sig om anrika Foster&Sons från England.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-04-08 13:54  |  Lästid: 3 minuter

För någon månad sedan kunde ni läsa om vårens nyheter från Skoaktiebolaget och i den artikeln hintade vi om att det skulle komma fler nyheter från företaget. I slutet på förra veckan presenterade man anrika Foster & Sons vars RTW-linje nu finns tillgänglig exklusivt via Skoaktiebolaget i Sverige. Skorna produceras av högsta hantverksnivå i Foster & Sons egna fabrik i Northampton och företaget är än idag familjeägda.

Många associerar säkert Foster & Sons med bespokeavdelningen på Jermyn Street som sedan starten 1840 haft många av världens mest stilsäkra män som kunder. Skoaktiebolaget har som ambition att husera minst två Trunk Shows med Foster & Sons årligen då man som kund har möjligheten att antingen utforska företagets MTO-tjänst eller för de riktigt krävande, kanske företagets Bespoke. I dessa tider är inga datum spikade men tills vidare finns Skoaktiebolagets hela utbud från Foster & Sons till försäljning online. Prisnivån på företagets RTW startar på 9 800 kr och sträcker sig till 14 800 kr för företagets handsydda split toe.

Det rör sig om sex olika modeller där flera av dem kommer i 2-3 olika färger och alla representerar klassisk brittisk skotradition. Vi har tittat lite närmare på utbudet och valt ut några versioner vi gillar lite extra.

Keble

Mörkbrun split toe derby med perfekt rundad tå som ser ut att kunna på allvar utmana Edward Greens "Dover" om epitetet; Branschens snyggaste split toe.

Burford

Svarta pennyloafers tillhör en av våra absoluta favoritmodeller och Foster & Sons version Burford är inget undantag. Modellen har en elegant rundad läst med tunn lädersula och svart kalvskinn i högsta kvalitet.

Ashwood

Modellen Ashwood är en klassisk full brogue wingtip med ljuvlig finish i nyansen Antique Oak. En elegant brogue likt den här är också en personlig favorit då den går att kombinera till nästan alla situationer.

Sandringham

Är man ute efter en ljusare sko för sommaren är modellen Sandringham i den ljusbruna nyansen Hazel Calf ett utmärkt alternativ. En Semi Brogue som utöver detta utförande även finns i mörkbrunt och svart kalvskinn.

Dela på Facebook
Tweeta