Guide – Säsongens snyggaste snörkängor

Så här mitt i vintern gör sig temperaturen påmind och behovet av ett par gedigna kängor är större än någonsin. Vi har valt ut våra favoriter för säsongen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-12-23 12:05  |  Lästid: 3 minuter

Vintersäsongen kan stundtals vara krävande när det handlar om skoval. Drivor med snö, slask eller kraftigt regn försvårar möjligheten för loafers och oxfords men öppnar istället för de klassiska snörkängorna. Här finns en mängd alternativ att välja mellan. Eleganta balmoralkängor som tillsammans med en flanellkostym som täcker skaftet ger intrycket av en smäcker oxford är perfekta för mer formella stunder medan grövre kängor med broguemönster och stormrand håller kyla och väta borta under promenaden i skogen.

Färgmässigt finns det goda möjligheter att välja ett brett spektra av bruna nyanser och inte sällan i mocka då modellerna i regel har ett ledigare uttryck. För mer formella kängor är mörkbrunt eller svart svårslaget och tillsammans med en tunn gummisula maximerar man användningsområdet ytterligare.

Kängor i kalvskinn bör man smörja med en vårdande kräm samt ett vax som bidrar till att skydda lädret från smuts och väta medan mocka impregneras lättast med en sprej. Välj med fördel en pigmenterad sådan som kan hjälpa att återge lystern till skon även efter månader eller år av användning.

Vi har valt ut några personliga favoriter från säsongen lämpade för flera situationer och plånböcker.

Barbanera - Kerouac

Snörkängan Kerouac från bröderna Barbanera är en av de snyggaste snörkängorna enligt oss som passar lika bra till flanellkostym för en Agnellisk känsla som till ett par jeans.

John Lobb - Alder

Anrika John Lobb har med den lediga kängan Alder kombinerat klassiskt hantverk och avslappnad lyx. I mellanbrun mocka och med gedigen gummisula passar den perfekt för såväl landet som stan.

Löf & Tung - Wilson

Svenska Skoaktiebolagets eget märke Löf & Tung har en elegant Balmoralkänga av modellen Wilson i svart skinn. Perfekt till en kostym under de kallaste vinterdagarna.

Myrqvist - Gothem

Split toe-modellen Gothem från svenska Myrqvist är ett riktigt trevligt alternativ till ett väldigt överkomligt pris.

Edward Green - Shannon

Smäcker och elegant snörkänga från Edward Green i modellen Shannon där företagets fina finish verkligen kommer fram.

Crockett & Jones - Harlech

Shell Cordovan är ett närmast mytiskt material bland skoentusiaster och i den här klassiska snörkängan från Crockett & Jones kommer det verkligen till sin rätt.

Dela på Facebook
Tweeta