Manolo x Ströms – Succémodellen är tillbaka i sommarversion

Idag kan vi presentera den glädjande nyheten att vår samarbetsbyxa med Ströms Man & Woman nu för första gången finns i två sommarkvaliteter. Det rör sig om en tunn ullkvalitet från Vitale Barberis Canonico samt en bomull från Duca Visconti di Modrone som bägge finns tillgängliga i flera härliga färger för våren.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-05-10 07:07  |  Lästid: 3 minuter
Manolo x Ströms - Succémodellen är tillbaka i sommarversion

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

Den kanske mest givande och inspirerande delen i mitt jobb med Manolo är våra produktsamarbeten. Att få produktutveckla och designa det man tycker saknas på marknaden och själv vill bära är otroligt spännande. 

Vårt produktsamarbete med Ströms Man & Woman i Stockholm påbörjades våren 2015 då vi bestämde oss för att tillsammans ta fram den för oss perfekta flanellbyxan. Sedan lanseringen samma höst har vi kontinueligt arbetat med butiken för att addera nya tyger, nyanser och nu senast en uppdaterad passform. 


Som ni kunde läsa om i höstas så valde vi att utveckla byxan genom detaljer som en aningen högre midja, generösare lårvidd och praktiska och diskreta side adjusters istället för bälteshällor. Responsen på byxan som lanserades i fyra nyanser av flanell och två nyanser av vinterbomull har varit fantastisk och byxan har i flera storlekar haft en väntlista och fått kompletteras vilket är otroligt roligt. Hittills hade vi bara arbetat med tyger för höstsäsongen och inför våren kände vi att det var dags att för första gången erbjuda Manolo x Ströms-byxan i sommartyger. 

Detaljerna och passformen är densamma som vår modell för hösten men vi har valt att producera den i två olika sommartyger. Den första är en 2-ply s120-ull från Vitale Barberis Canonico med en vikt på 230gr. Den kommer i färgerna ljusgrått och mörkblått och trots den lätta vikten har tyget ett riktigt bra fall och passar perfekt till kavaj som ett substitut till flanellbyxan under sommarhalvåret.

Priset på ullbyxan är 1 999 kr och i priset ingår en uppläggning av byxan som levereras med rålängd så att man själv skall kunna välja längd och om man vill ha slag eller ej.

 


Manolo x Ströms - Succémodellen är tillbaka i sommarversion

Det andra materialet är en merceriserad bomullskvalitet från Duca Visconti di Modrone i 98% bomull och 2% elastan. Detta är en ganska vanlig komposition för just bomull då det lilla inslaget av elastan bidrar till en naturlig stretch vilket gör byxan både bekvämare och faller bättre. Bomullsbyxan finns i en mörkbrun samt en ljust beige, närmast benvit nyans.

Här har vi lyckats få ner priset till 1 699 kr vilket vi själva tycker är ett väldigt konkurrenskraftigt pris på den här typen av byxa. 

Byxan finns att köpa exklusivt hos Ströms Man & Woman på Kungsgatan 38 i Stockholm och vi rekommenderar varmt att ni svänger förbi för att titta närmare på den. Antalet är begränsat och efterfrågan har varit väldigt hög så passa på då vissa storlekar har en tendens att sälja slut väldigt snabbt.

 


Manolo x Ströms - Succémodellen är tillbaka i sommarversion
Den senaste versionen av byxan i brun bomull.
Manolo x Ströms - Succémodellen är tillbaka i sommarversion
Den ljusa versionen tillsammans med olivgrön linneskjorta från 100 Hands och mörkbrun kavaj från Shibumi.

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

 

Dela på Facebook
Tweeta