Myrqvist lanserar sin första kollektion av sneakers

Svenska skomärket Myrqvist lanserar sin första kollektion av sneakers under namnet Oaxen. Vi har tittat närmare på den nya modellen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-07-15 11:52  |  Lästid: 2 minuter

Myrqvist har sen starten fokuserat på prisvärda randsydda skor i klassiska modeller. Den nya modellen Oaxen är istället en premiumsneaker där man använder samma material som i sina övriga modeller och där fokus ligger på att skapa en elegant dressad sneaker med kvalitetstänk.

Skon är försedd med en gelänk i stål som ligger mellan skon bind- och gummisula för ökad stabilitet och till skillnad från många andra sneakers i sortimentet vill man erbjuda kunderna möjligheten att sula om skona på sikt.

När gummisulan är utsliten lämnar man in dem till företaget som låter sula om dem i fabriken som även producerar Myrqvist övriga skor.


"Vi ville göra en produkt som väl kompletterar våra andra produkter rent användningsmässigt och då låg sneakers nära till hands. Vad som dock var viktigt för oss vara att skapa en produkt som ligger i linje med vår filosofi – att man ska kunna köpa en produkt som man vet att man kan använda i åratal utan att behöva spendera en förmögenhet."

- Sebastian Öhrn, grundare av Myrqvist.

Modellen Oaxen kommer i fyra olika färger. De nyanser av mocka i grått, beige och mörkbrunt följt av en klassisk version i vitt kalvskinn. Prisnivån kommer ligga på 1 899kr och säljs via företagets hemsida eller i butiken på Grev Turegatan 46 i Stockholm.

Grå mocka
Beige mocka
Mörkblå mocka
Vitt skinn
Dela på Facebook
Tweeta